Prošireni most u Modracu mjesecima čeka na sanaciju

8 1.832

Nakon manje od godinu dana od završetka radova na proširenju, most na rijeci Spreči u Modracu treba novu sanaciju.

Generacijski, infrastrukturni i kako sve nazvani projekat proširenja mosta od strane načelnika Općine Lukavac Edina Delića (iako je u pitanju projekat Direkcije cesta TK) danas i tako unazad mjesecima, možete preći samo jednom trakom.

Ja ne pamtim, iako sam iz Modraca, da je ikada bilo problema sa ovim mostom do prošle godine. Ovi pustili most, a pješački dio ostavili nepovezan. Pa se čekalo nekoliko mjeseci da to riješe. Nije prošlo ni godinu dana, most je faktički blokiran, kamioni jedva da prolaze i to traje mjesecima. Baš se pitam čija je ovo greška? Napisao je naš čitatelj, koji nam je ustupio i fotografije.

Nakon nešto manje od godinu dana, most na rijeci Spreči danas treba sanaciju. Nedavno su završeni pripremni radovi na obilježavanju radova na mostu, ali unazad nekoliko sedmica ništa nije urađeno.

Podsjećamo da je vrijednost projekta proširenja mosta iznosila 187.000KM iako su prvobitno planirana sredstva u iznosu od 300.000KM, a radove je izvela firma Roading Gračanica.

8
Komentari

avatar
6 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
DzekoRupe na putuSDA=SBIH=PORAZ2018nidje vezeDelić putar - Putko Recent comment authors
newest oldest most voted
maak
Guest
maak

Bruka i sramota sta ovaj delic lafinas radi pa dosada je mogao zlatni most napraviti koliko puta ga je popravljao . Sljedece izbore delicu nemas 8 glasova od moje familije

Milenko Blagojevic
Guest
Milenko Blagojevic

Jos kad dodju jesenje kise i zimski mrazevi po svoje, od El Dumovih “generacijskih projekata” ostace ostaci ispraznih obecanja kojima je zamajavo narod…

Delić putar - Putko
Guest
Delić putar - Putko

Zajebo se Bundoglav, ovo je ipak “Višegeneracijski projekat”.

Rupe na putu
Guest
Rupe na putu

Nadam se da će položit desetak kvadrata asfalta ili betona do slijedećih izbora. Mi redovno uplaćujemo taksu kroz cijenu goriva.
Gospoda neka nastavi da se iživljava na ovom napaćenom i naivnom narodu, glasajte za rupe na put.

SDA=SBIH=PORAZ2018
Guest
SDA=SBIH=PORAZ2018

Ovim mostom SDA-SD kupuju glasove

Dzeko
Guest
Dzeko

Koliko me sjecanje sluzi bio je drveni most preko Jale, ne znam je li i preko Sprece,uzrovan put skoro makadam sve oko jezera.

nidje veze
Guest
nidje veze

Bilo je i Rimsko carstvo, i Bizantija , bilo je prije svega

Dzeko
Guest
Dzeko

To i hocu da kazem. Sta se zalite vise zbog jednog metra ceste.