Orahovica u potpunosti pod vodom (FOTO)

2 2.231

U prethodnih sat vremena kiša je prestala, a nivo vodotoka se polako smanjuje, ali prema našim saznanjima u nekim mjesnim zajednicama još je jako puno problema.

Javili su nam se čitatelji iz Orahovice, Mjesne zajednice koja je danas u potpunosti poplavljena. Kao i prije mjesec dana, izlila je rijeka Turija.

Katastrofa polako prolazi, a Općina Lukavac, kao ni Štab civilne zaštite na čelu sa Edinom Hamzićem još nije izdala saopštenje, niti se očitovala o stanju na općini Lukavac kao i koracima zaštite stanovništva u ugroženim mjesnim zajednicama.

0 0 vote
Ocijeni članak
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Namij

Mještani sami sebi bacaju smeće u rijeku. Od pločica iz kupatila po pempas pelena, ne odvozi im komunalno smeće i ono svo završi u Turiji. Naravno , priroda im sve vraća. Sve bezhljebovići i ublehe leže potrbuške i kriv im svako drugi. Treba načelnik da im čisti smeće. Pa sami ste smeće od sebe Orahovljani.

Mujo Becirovic

Sad je Edin Hamzic kriv sto mjesna zajednica ztrpava svoje odvodne kanale a mjestani kad nemaju gdje sta baciti ima Rijeka. E sad kad im se to sve vrati na ovaj nacin neko je drugi kriv. Ima I do Civilne zastite da je trebala procistiti neke potoke I kanale jer imaju para samo neznam kome ih cuvaju. Angazuj radne masine jedno ljeto popravi vodotoke ali I kad dodje do takve situacije niko neda da se drvo kraj rijeke osjece to je ko fol njegov djed posadio. Ma ima tu svega I svacega svi to mi dobro znamo I trebamo se svi vise angazovati dok je vrijeme lijepo I pogodno za radove a ne ovako kad nastane belaj svi su drugi krivi samo ja nisam. Tu trebamo promjeniti gledanje na sve ti u buducnosti da ne bi dolazilo do ovakvih situacija.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x