Odgovor Elvira Smajlovića na funkciju u povjereništvu

7 3.334

Nakon što smo objavili imena osoba koje su dobile plaćenu ulogu povjerenika u svojoj mjesnoj zajednici, a neki u nekoliko ulica, javio nam se Elvir Smajlović iz Gnojnice.

Reagovanje Elvira Smajlovića kao i naš odgovor možete pročitati u nastavku:

Ja sam Elvir Smajlović, (na povjereničkom spisku pokrešno napisano, Elmir Smajlović) iz MZ Gnojnica.

Po zanimanju sam programer, vlasnik samostalne djelatnosti već dugi niz godina i uspješno se bavim svojim poslom.

Kao prvo, želim da demantujem Vaš navod da sam član SD stranke.

Stranački sam neopredijeljen, i nikada nisam bio član nijedne političke stranke. Ono što cijenim i poštujem je rad i zalaganje, kako na području MZ, tako i na području Opštine i dalje.

Razlog zašto sam prihvatio ovo imenovanje, na nagovor određene grupe prijatelja, je prvenstveno da svojim znanjem, iskustvom, te materijalno i finansijski pomognem u slučaju, nedaj Bože, neke veće krizne situacije na području MZ Gnojnica.

O nekakvoj naknadi, koju Vi spominjete, za obavljanje ove „privremene dužnosti“, niko nije govorio i ja to prvi puta čujem i čitam na Vašem portalu.

I naravno, nikada neću prihvatiti nikakvu naknadu zbog ovog imenovanja.

Želim da u cjelosti objavite ovu moju poruku, a identična će biti postavljena na mom FB profilu.

Srdačan pozdrav,

Elvir Smajlović

ODGOVOR SODALIVE PORTALA

Poštovani gospodine Smajlović,

iako niste na pomenutom spisku, što i sami tvrdite, mi Vam kao i svakom građaninu dajemo pravo da objavite svoje mišljenje. Mi smo napisali da je naknada zakonska što možete provjeriti na linku: Pravilnik o načinu rada i funkcioniranja štabova i povjerenika civilne zaštite.

Isto tako, pravilnik se mora poštovati, pa o istom ste morali razgovarati i dati izjavu da ne želite primiti pomenutu naknadu.

Također, molimo Vas da nam odgovorite na koji način došli do funkcije Povjerenika? Da li je bio poziv pa ste se prijavili ili na “lijepe oči”? Nadamo se da ćete to iznijeti Komandantu na narednom sastanku i da ćete nas obavijestiti o učinjenom.

Molimo Vas da budete korektni i ovaj članak objavite na svom Facebook profilu, kao što ste objavili i svoj komentar.

Sa poštovanjem

7
Komentari

avatar
6 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Condor12adoRefka YawaGinsengDzeko Recent comment authors
newest oldest most voted
Elvir Smajlovic
Member
Elvir Smajlovic

Zahvaljujem se na objavi, naravno da ću Vas obavijestiti i dostaviti dokaz o datoj izjavi da ne želim primati nikakvu naknadu.
LP

Condor12
Guest
Condor12

Zabadava se pravdas Elvire, to ti nije potrebno uzmes doticni privremeni ugovor i pravo u Redakciju das im kapiju i rijesen problem. A sve price ja preuzeo funkciju povjerenika na nagovor prijatelja to je komicna izjava to ti ne treba svaki covjek donosi sam odluke bile one dobre ili lose svjedno one su tvoje. Drugo svi su se slozili da prihvataju 285 KM mjesecne nadoknade samo ti ne OK, postujem odluku ali niko ne radi radi licnog promovisanja vec zbog novca jer Benzin nije besplatan neces valjda Biciklom obavljati funkciju Povjerenika a te ces pare potrositi samo na gorivo. Ko ce ga znati 100 ljudi 100 cudi.

Crkvenko
Guest
Crkvenko

“Razlog zašto sam prihvatio ovo imenovanje, na nagovor određene grupe prijatelja, je prvenstveno da svojim znanjem, iskustvom, te materijalno i finansijski pomognem u slučaju, nedaj Bože, neke veće krizne situacije na području MZ Gnojnica.”

Navedi mi koja to veća krizna situacija može uhvatit MZ Gnojnicu od ove?
Kolera? Kuga? Tifus? Erupcija vulkana?
Nemoj se uključivati ni sad ako nisi skonto da je ovo dovoljno VELIKA krizna situacija.

Dzeko
Guest
Dzeko

Nisam ja htio. Nagovorili me. E eto zasto mene nema nigdje? Da nisi turao nos…

Refka Yawa
Member
Refka Yawa

Već sam kući od polovine marta osim što sam išao po penziju nemam djece kod sebe pošto su otišli TRBUHOM ZA KRUHOM i zato vas obavještavam da nitko iz KŠ nije došlo da vidi kako živim i dali mi što treba
VAŽNO JE DA SU ONI PLAĆENI AFERIM TI BILO EDO

ado
Guest
ado

Ovo što radi Delić u vrijeme korona virusa je bruka i sramota.Čovjek mlati lovu sa Edom pizdekom uzimaju na svemu pa i na maskicama koje kupuju po Doboj Istoku.Može im se.Valja “spasit” građane Lukavca od ove bagre iz Tuzle što prije to bolje.Vidjet ćete kad “MASKE” padnu ko će na Kozlovac, a ko u KP Zenica.Samo da Lukavac prodiše.

Ginseng
Guest
Ginseng

“poKrešno”
Hahahaha
A većem “ime mi pogrešno napisali” …
Hahahaha