Najava: 19. Bajramski vatromet u Puračiću

6 6.606

24. Juna 2017. godine sa početkom u 23 sata u Puračiću će poslije jacije namaza na platou ispred džamije biti održan tradicionalni Bajramski vatraomet.

Riječ je o manifestaciji koju već 19. puta organizuje Medžlis I.Z. Puračić – džemat Puračić, MZ Puračić i KUD Puračić.

Između akšama i jacije za vjernike će biti organizovan prigodan Bajramski program.

 

Leave a Reply

6 komentara za članak "Najava: 19. Bajramski vatromet u Puračiću"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Dzeko
Gost
Dzeko

Aferim. Al nas ce biti bolji. I veci. I jaci. Vatromet.

Efendija Delic
Gost
Efendija Delic

Ovo načelnik finansira, evo Kao dokazani komunista počeo je Lafinas i iftare da organizuje za državne i narodne pare pošto je osvojio budžet , koji ublehas neki dan se davi jeduci u crkvi svetog Ante Padovanskog u Lukavcu a sad iftar organizuje važno je da se krka , vjerovatno će i prigodan vaz da održi umjesto efendije vehabovica o ekološkom značaju posta 🙂

SDP Insider
Gost
SDP Insider

Oj care jesi ga opleo svaka čast.

miki
Gost
miki

Dragi Bože oprosti mu nije on kriv što je licemjer,jer kako drugačije opisati čovjeka koji kaže da nije Bošnjak i da mu vjera nije islam,a da u isto vrijeme organizuje Iftar.(a pozvao je sve postače vjerovatno politički podobne prema njegovom kriterijumu).Dragi Bože uputi nas sve na pravi put jer ti to jedino možeš.

miki
Gost
miki

Davi se Načelnik i po Ozrenu i loče,al mu to ne smeta da Iftar organizuje važno je da se ima šta slikat i pokazat građanima naravno sve će platit iz Budžeta koji je osvojio i sad ga krčmi.

Sakib
Gost
Sakib

U MZ Puracic nema gradske vode, a njima do vatrometa?
Vec je tradicija postalo da u danima pred Bajrame u Puracicu nema vode na cesmama stanovnika stare carsije. Na upit koji je razlog nestasice vode, koja svakako nije za pice, odgovor je “zavrnuli iz Lukavca, nije se platilo”
Ako nam ne “odvrnu tamo u Lukavcu” ima da smrdimo na Bajram.