Gnojnica: Održan edukacijski čas “Djeca učesnici u saobraćaju” (FOTO)

0 347

Danas je u Gnojnici u prostorijama zgrade “Pošte” održan edukacijski čas za mlade mještane na temu “Djeca učesnici u saobraćaju”.

Prisutno je bilo oko 50 učenika koji su se po završetku mektebske nastave odazvali i ovom času. Edukacija obuhvata realizaciju projekta sa Fondacijom tuzlanske zajednice.

Kroz ove edukacije organizator želi da poveća svijest o obaveznom poštivanju saobraćajnih propisa, a pogotovo u dijelu koji je obuhvaćen realizovanim projektima uređenja saobraćajne signalizacije u MZ Gnojnica od strane Udruženja mladih Gnojnice “Mladost” i Lokalne grupe za razvoj Gnojnica.

Cilj edukacije je povećati bezbijednost mještana, a naročito djece školskog uzrasta koji su svakodnevno izloženi rizicima učesnika u saobraćaju.

Sredstvima koja je obezbijedila Fondacija tuzlanske zajednice bit će nabavljeni reflektujući predmeti koji će mališane činiti uočljivijim prilikom kretanja na putu od škole do kuće i obratno.

Reflektujući predmeti će biti podijeljeni u Osnovnoj školi Gnojnica. Današnji predavač bila je dip. ing. saobraćaja Mujčinović Irnela.

0 0 vote
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x