Epilog jučerašnjeg prekida u Turiji: MUP TK potvrdio upotrebu vatrenog oružja!

0 2.187

Jučerašnja utakmica Druge lige TK između Turije i Stjepan Polja prekinuta je zbog incidenta koji se dogodio u 38. minuti.

Naime, kako saznajemo u MUP-u TK, došlo je do upotrebe startnog (plinskog) pištolja od strane jednog navijača Stjepan Polja.

U nedjelju, oko 16.50 sati u mjestu Turija, Opština Lukavac, došlo je do upotrebe startnog pištolja izvan stadiona. Policijskoj stanici Lukavac prijavljeno je da je jedna osoba izašla sa stadiona, došla do svog putničkog motornog vozila koji je bio parkiran u neposrednoj blizini te ispalila tri hica, nakon čega je sjela u automobil i udaljila se u nepoznatom pravcu. Službenici policije poduzimaju sve potrebne radnje na rasvjetljavanju ovog događaja”, kazao je za Tuzlanski.ba Izudin Šarić, portparol MUP TK.

Iz NK Stjepan Polje sinoć su se putem svoje FB stranice javno obratili javnosti. Saopštenje prenosimo u cjelosti.

Prateći medijsku hajku koja se odnosi na našu današnju utakmicu gdje smo gostovali u Turiji, dužnost nam je i obaveza da damo svoj komentar. Što se tiče utakmice, naša ekipa je brzo slomila domaćina i postigla dva gola. Domaćini tražeći razlog svoje slabe igre na terenu, ne žele više da igraju zbog toga, kako oni navode, neko od navijača puca iz nekakvog vatrenog oružja. Iako su u publici bili redari koji nisu reagovali, reagovali su domaći igrači. Obavještena je Policijska uprava u Lukavcu i odmah na teren su stigla dva policajca. Poslije rasprave sa policijom, domaći igrači ulaze u svlačionicu odbijajući da nastave igrati. Mi, iz našeg kluba pozivamo sve nadležne institucije da utvrde šta se to dogodilo, da javno objave svoj izvještaj i da ga preuzmu svi portali koji su danas objavili ovu informaciju. Na jednom od portala napisali su da su igrači spašavali ‘živu’ glavu. Nevjerovatno koliku količinu laži mogu ljudi da iznose javno. U cilju zaštite našeg kolektiva, još jednom pozivamo sve nadležne institucije da ovaj slučaj rasvijetle do kraja i da svi dođemo do prave informacije”, stoji u izvještaju NK Stjepan Polje.

Također, jučer su se oglasili i iz FK Turija kazavši kako njihovi igrači iz straha nisu željeli nastaviti utakmicu, iako je sudija ovog susreta predlagao da postoje uslovi za nastavak meča.

Očigledno je da će ova utakmica i dalje biti “pod lupom” nadležnih organa, prije svega Nogometnog saveza TK.

Komentari

avatar