Ekološka katastrofa: Rijeka Turija pretvorena u kanal za odvodnju otpadnih voda (FOTO)

16 10.440

Rijeka Turija ponovo je pretvorena u kanal za odvodnju otpadnih voda, a čini se da u njenom koritu ovih dana najmanje ima vode.

Novi ekološki incident desio se prije dva dana kada je velika količina otpadnih voda iz taložnih jezera RMU Banovići puštena u Turiju. Ovo nije prvi slučaj ali je šokantno da nadležni i dalje, uprkos brojnim upozorenjima, dokazima, informacijama i apelima ne reaguju.

U nastavku pogledajte fotografije našeg čitatelja:

Pogledajte kako u proljeće izgleda rijeka Turija [FOTO]

0 0 vote
Ocijeni članak
guest
16 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Od izvora dva putića

Pa šta ste uspaničili ba kakva katastrofa, Sad će Biciklista Ekolog da sjedne u onaj traktor za prečišćavanje vode što je ganjao u predizbornoj kampanji po jezeru Modrac i da pedala po Turiji i da Vam to očisti, ionako su to *** od njegovog jarana glavnog rudara iz RMU Banovići, što mu je preko Struje pomogao da osvoji glasove na izborima, hahaha. Joj

Milenko Blagojević

Još da se izgradi “moderni pružni prijelaz ” preko Turije…

Milenko Blagojević

Poklon Turiji za Dan mjesne zajednice od rudarskog inženjera.Misli doktor na sve…

Bze

Ma j.. to Koja Turija Bitno da je Lukavac u redu.

Kung Fu Ce

Ono u Banovićima SDA dobila 90 % glasova ??? U Lukavcu makar ima još pluralizma
ne mogu nas sve kupiti kao ove SDA botove što svaku priliku koriste da se narugaju
načelniku i da ga diskredituju. Ne mogu se pomiriti sa činjenicom da im je sehara izmakla iz ruku
i da je zlatno doba uživanja u privilegijama prošlo. Samo vi piskarajte ,uzalud vam trud,nismo
mi baš svi blećci . Sve znaju o načelniku, mora da su u njegovoj blizini i da ga tapšu po
ramenu a iza ledja opanjkavaju i nadaju se da će opet uzjahati narod . Mora da koriste i
službene kompjutere i šalju komentare iz opšinskih institucija i žale za idilom koja je
prošla i u kojoj su uživali sa grbače gradjana .

Istina

SDA paraziti iz Banovica salju poklon svojim kolegama iz Lukavca.

sirotanović

Što Lukavac nema sreće sa načelnicima. Onaj prošli prespavao par mandata, ovaj nas ubi demagogijom. Bavi se tantavicama koje nisu njegov posao, a ono što je prijeka nužda-ne smije ni darnut’.

da je pravde

Nije prosli prespavao mandate, vec je sa svojim ezdeaovcima pokrao sve sto se moglo ukrasti! Trenutni nacelnik ima samo jednu packu u dosadasnjem radu, a to je podrska gikilovcima trovacima. Za ostale inicijative skidam kapu.

Kung Fu Ce

Hajde Milenko nabaci i ti koju,dobijaš lajkove od onih istih koji su se i tebi
rugali i mijenjali ti ime.

Milenko Blagojević

Kung Fu Ce, svi mi koji pišemo i komentiramo,pogotovo koji se oglašavamo sa imenom i prezimenom, moramo da računamo da se mnogima neće dopasti komentari, i to je o.k. Svako je odgovoran za ono sta misli i piše, pa tako i ja.Ne oglašavam se slučajno ovako. Smatram da je ovaj dijalog bitan.Naravno da ima zlih namjera i provokacija,ali kada bih o tome razmišlj'o, ne bi me ovdje ni bilo.Bilo je toga i prije, ali nisam odustajao,niti ću.Ukoliko i nešto i pređe “priko ćize”, znam izaći na kraj sa tim ,kao već u nekoliko navrata. Mi nismo oni kako sebe vidimo,niti oni kako bismo željeli da nas vide. Mi smo oni kako nas drugi vide.Lijep primjer za to je kada slušamo snimak svoga glasa . Prosto nam naš glas nije “naš”.Drugima je naš glas “naš”.Onakav kao i na snimku,pogotovo u životu.Samo, ovo šta i kako radi” neko” ko mijenja dres u po’ utakmice” i pri tome ga “nova ekipa ” inaugurira za svoga kapitena kako bi zagospodarila “terenom”, teško da može dobiti tekmu, a nekmoli prvenstvo. Publika to ne voli, a može i da uleti u teren.Naravno da je ovdje riječ o drugu-gospodinu načelniku i MOME SDP- u čiji sam i… Read more »

MAAK

Delicu-Arapcicu-SDA-SDP-Zaha-Jake svi zajedno spasite rijeku Turiju ostavite politiku i svadju spasite dok jos moze spasiti jer to je jedina rijeka na opcini Lukavac—-SRETNO—–

Kung Fu Ce

Za Milenka
Cekung je volio da kritikuje ljude ,a Konfucije mu je rekao ;”Ah ,Ce, ti si zaista pametan , zar ne?
Ja nemam vremena za takve stvari”.

Milenko Blagojević

Za Kung Fu Ce-a
Dok nije sreo jednog mudrog starca, Cekung je mislio da je Konfucije jedini čovjek na svijetu. P.S. Možda se tako nešto desi i u Lukavcu.Samo treba biti strpjliv i imati vremena…

miki

Bravo za pošteno izvještavanje za zagađenje rijeke Turije,a pitm Vas zašto se ne oglašava načelnik Delić i ne traži Vanrednu sjednicu općinskog vijeća i ne podigne tužbe i krivične prijave protiv RUDNIKA Banovići i odgovornih u njemu.Gdje je sad Jakub Mahovkić i SDP Ekološko udruženje u mišijim rupama.Nesmije načelnik Delić na Kukić Mirsada jer mu je on mentor koji mu je pomogao da pobijedi i vlada iz Tuzle sa Čačkovićem,a sve po nalogu Kuke.Da ovo nije istina Delić bi nešto poduzeo da “LUKAVAC PRODIŠE”

MAAK

BRAVO MIKI svaka cast na komentaru

sirotanović

Bilo bi zanimljivo ponoviti brojanje glasačkih listića iz Poljica. Živo me zanima da li su glasove
Lafinašu dali birači ili su ga nagradili brojači.

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x