Donacijom Merkur osiguranja: Osnovna škola Puračić nakon 133 godine dobila čistu vodu!

6 6.424

Ugradili smo filtere za vodu u glavnoj i dvije podružne škole, čime smo riješili decenijski problem vode za piće u našoj školi. Naša škola je nakon 133 godine, po prvi put dobila ispravan bakteriološki nalaz vode, naglasila je Rasima Smailović, direktorica O.Š. ‘Puračić’ iz Puračića

Društveno odgovorni projekat Merkur BH osiguranja za razvoj zdravog životnog stila djece pod nazivom ”U zdravoj školi zdrava djeca“ je u fazi uspješne finalizacije.  Četiri pobjedničke škole sa dodijeljenim fondom od 18.000 KM aktivno rade na implementaciji projekata koji će unaprijediti kvalitet boravak u školama 3000 mališana.

O.Š. ”Puračić” iz Puračića je nagradu od 5.000 KM upotrijebila za nabavku filtera za pročišćavanje vode, i tako riješila problem nečiste vode koji je pratio generacije učenika i nastavnika.  Napokon će školski ruksaci 460 mališana iz ove škole biti lakši, jer neće morati nositi flaširanu vodu i vlažne maramice u svojim torbama.

Ugradili smo filtere za vodu u glavnoj i dvije podružne škole, čime smo riješili decenijski problem vode za piće u našoj školi. Naša škola je nakon 133 godine, po prvi put dobila ispravan bakteriološki nalaz vode  – naglasila je Rasima Smailović, direktorica O.Š. ”Puračić” iz Puračića.

Projekat Merkur BH Osiguranja i angažman na rješavanju problema vode u školi Puračić, direktno je pokrenuo pozitivne inicijative sa drugih strana – škola je dobila podršku općinskog načelnika i dodatne donacije, te su i dvije podružne škole Devatak i Tabaci dobile filtere za vodu.

Izuzetno smo sretni što je naš projekat potakao i druge da razmišljaju u duhu društveno odgovornog djelovanja i pomognu školama poput ove. Ovo je jedan korak u ispunjenju naše korporativne misije, a to je da promoviramo kulturu zdravog življenja i zdravstvene prevencije. Mislimo da je građenje te svijesti posebno važno kod najmlađih, zato je ovaj projekat osmišljen na način da su učenici bili aktivno uključeni – zajedno sa nastavnicima su radili na razradi ideja i sada učestvuju u realizaciji. Naš projekat je proizveo jednu pravu malu revoluciju ishrane  i zdravih navika u školama, jer su mnoge škole, osim pobjedničke četiri, odlučile da ostanu aktivne i realiziraju svoje projekte u svojim sredinama – istakao je Borislav Doder, izvršni direktor Merkur BH osiguranja.

U toku je realizacija projekata u O.Š. ”Cazin II”, ”Sveti Sava” u Istočnom Sarajevu te u osnovnoj školi ”Ivana fra Frane Jukića” iz Usore koje su također osvojile nagrade u projektu ”U zdravoj školi zdrava djeca”.

Leave a Reply

6 komentara za članak "Donacijom Merkur osiguranja: Osnovna škola Puračić nakon 133 godine dobila čistu vodu!"

avatar
najnoviji najstariji popularni
MAAK
Gost
MAAK

svi u merkur osiguranje svaka cast

lolo bosanac
Gost
lolo bosanac

svaka cast za obavljeni posao da nam djeca imaju zdravu vodu, ali direktorica treba da govori istinu a ne da iznosi lazi o vodi u skoli.

Mehonja Mehic
Gost
Mehonja Mehic

Sta ocekujes od osobe koja je stranackim vezama zaposjela direktorsku poziciju?

Milenko Blagojević
Gost
Milenko Blagojević

Baš je lijepo što je i moja škola uspjela da riješi jedan veliki problem.
Nego,molio bih direktoricu da objasni kakvu je to “podršku i dodatne donacije ” dobila od načelnika” ? Postaje simptomatično i degutantno kako se N.ETKO ujagmi da “ugradi ” u tuđu nafaku. Kristalno je jasno kako je škola došla do pitke vode, ali je nejasno šta načelnik ima s tim.Transparentni i validni podaci nikome neće škoditi , pa ni načelniku…

Amer
Gost
Amer

Potpuno si upravu Milenko, nacelnik ne bira sredstva kako bi popularizovao svoju licnost. Hvali se raznim projektima,koji nemaju veze sa njim ili koji su potpuno nebitni,a za one najpotrebnije stvari zbog kojih je postavljen je potpuno gluh. Nekada se licno hvali,sjetimo se samo slike pored famoznog puznog prelaza sa natpisom “Glavni krivci”, iako je opstepoznato da odrzavanje zeljeznickih pruga i bilo kakva ulaganja u infrastrukturu spadaju pod domen Zeljeznica,dakle opstina nije ulozila ni 1 KM,ali on je uvijek tu da se slika i pohvali. A ponekad to radi preko svojih figura koje ga tek onako spomenu,kao sto je to ova direktorica. Nadam se da ce gradani uskoro skontati svu njegovu lafinu i nesposobnost jer u ovo vremena koliko je na vlasti pokazao je da samo to i zna.

Grad
Gost
Grad

Za 133 godine niste sakupili 5000km?I niko se nije pobunio?Odjednom Merkur?Strasno i providno