Devetak: Vijeće roditelja započelo projekat “U zdravom tijelu, zdrav duh” (FOTO)

1 2.274

Vijeće roditelja PŠ Devetak kao inicijator i nosioc aktivnosti i OŠ Puračić započeli su realizciju projekta „U zdravom tijelu, zdrav duh“ koji će se realizovati u dvorištu PŠ Devetak.

Naime, na sastanku vijeća roditelja održanom početkom februara mjeseca pomenuti projekat je usaglašen te kao takav poslan Ministarstarstvu Obrazovanja i Nauke TK radi pribavljanja saglasnosti za realizaciju. Veliku podršku projektu su pružili i roditelji školske djece u Devetaku, svi učitelji, nastavnici i uposlenici OŠ Puračić na čelu sa direktoricom Rasimom Smailović.

Prostor koji bi bio obuhvaćen projektom je nedovoljno iskorišten a sa malo ulaganja mogao bi se dovest u stanje da se korisno upotrebljava u nastavne i vannastavne aktivnosti.

“Prvo je potrebno uradit drenažne radove u smislu odvođenja vode, kopanjem odvodnog kanala i postavljanjem drenažnih cijevi i ostalihe elemenata drenaže. Zatim bi išlo uređivanje/izdizanje neposredne okoline škole (pločnika) kako ne bi ostali ispod nivoa uređenog dijela te zadržavali oborinske vode, ravnanje terena i sijanjem trave. Nakon sređivanja terena potrebno je nabaviti rekvizite te postavit teren za fudbal, teren za odbojku, minimalno 5 klupa za sjedenje i izvošenje eventualne nastave u prirode za predmete koji takav vid nastave predviđaju.” kaže za naš portal jedan od vrijednih roditelja.

Aktivnosti na pomenutom projektu su započete u najvećoj mjeri zahvaljujući donaciji gosp. Mujkić Nedžada, velikog humaniste iz Devetaka na radu u inostranstvu.

Leave a Reply

1 komentar za članak "Devetak: Vijeće roditelja započelo projekat “U zdravom tijelu, zdrav duh” (FOTO)"

avatar
najnoviji najstariji popularni
blinker56
Gost
blinker56

Kakav je to GOSPODIN,kad radi u-inostranstvu,–on je obicni manuelni radnik,kao i svi ostali.