Ćosić: “Mene niko nije pozvao da budem povjerenik. Ne opravdavam suludo bacanje para”

1 4.318

Nakon što smo objavili imena osoba koje su dobile plaćenu ulogu povjerenika u svojoj mjesnoj zajednici, a neki u nekoliko ulica, javio nam se Zihnija Ćosić iz Kruševice.

Pismo objavljujemo u nastavku:

Želio bih informisati javnost da sam ja, Zihnija Ćosić, jedini Ćosić koji je nastanjen u Kruševici.

Na spisku se kao povjerenik nalazi izvjesni Zijad, koji ne živi u Kruševici, a ja sam dobio 70 maski za mještane Kruševice, što znači da su mislili na mene.

Odmah da kažem da sam maske dostavio Kriznom štabu MZ Kruševica, jer smatram da su oni, ti ljudi koji imaju uvid kome su maske u ovom trenutku neophodne.

Znači, pored toga što su pogriješili ime, želim obavijestiti građane i svoje komšije da mene niko nije kontaktirao, da sam postavljen na pomenuti spisak i imenovan za povjerenika bez mog znanja i odobrenja.

Odgovorno tvrdim da me niko nije kontaktirao, niti sam obavio razgovor sa bilo kim ispred Civilne zaštite Općine Lukavac.

Ovim sam činom ogorčen i molim Vaš portal da objavite ovo pismo i da nas zaštitite, jer sam siguran da nisam jedini iskorišten za ove prljave igre i zato kao savjestan građanin želim reagovati na ovaj način – samo istinom.

Ako treba pomoći mojoj Kruševici ili bilo kojoj drugoj mjesnoj zajednici, ja sam na raspolaganju 24 sata. Ne trebaju mi imenovanja, plaćanje i suludo bacanje para.

Ne bježim od odgovornosti i zadataka, ali na ovaj način ne želim da mi se igraju sa obrazom.

Napominjem da je ovo imenovanje bez mog znanja. Hvala vam!

Ćosić je također na svom Facebook profilu jučer objavio fotografiju maski koje su stigle na njegovu adresu:

1
Komentari

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Dzeko Recent comment authors
newest oldest most voted
Dzeko
Guest
Dzeko

Koji amaterizam. Pa nisu puske podijelili. Baci to u smece dragi Zis. I j….im mater. A gledajuci slike ne ulijevas nam bas nadu da si postenjacina😀.