25.godišnjica oslobođenja Vijenca i Gornjih Jarušaka: Najava programa obilježavanja (FOTO)

0 1.548

U povodu obilježavanja “Majskih dana otpora” na području općine Lukavac kao i predhodnih i ove godine je upriličena svečanost u povodu 11. maja – Dana oslobođenja Vijenca i MZ Jaruške.

11. maja 1994. godine Jaruške su oslobođene, bila je to velika pobjeda. I ove godine ova manifestacija ima jedan jedinstveni cilj – da se ne zaboravi golgota naroda ovih prostora. Ovaj dan u historiji Bošnjaka ostat će upamćen kao dan oslobađanja Vijenca.

Osim svečanog otkrivanja spomenika borcima poginulim u akciji oslobođenja Vijenca i Jarušaka, a koje organizuju borci veterani 212/222 bosanske Oslobodilačke brigade, u subotu će na poligonu ispred Osnovne škole u Jaruškama biti održan i malonogometni turnir.

Prijave ekipa mogu se izvršiti do 09:00 sati u subotu (11.05.), a prijave su besplatne. Za prvo, drugo i treće mjesto obezbijeđene su nagrade. Prijave se mogu izvršiti lično na poligonu ispred Osnovne škole ili na broj telefona 062 478-600 (Nail).

Kao i svake godine obilježavanju ove godišnjice pridružuju se i boračka Udruženja općine Lukavac (212/222 bosanska Oslobodolačka brigada Gračanica, Lukavac, Doboj-Istok) , prema dogovorenom programu obilježavanja (fotografija u prilogu):

0 0 vote
Ocijeni članak
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x