Ministar okoliša i turizma primio direktora Lukavačkog sajma

0 534

ministarinuhanovicMinistar okoliša i turizma u Vladi Federacije BiH, dr sc. Nevenko Herceg, sastao se danas u Sarajevu s direktorom Lukavačkog sajma turizma, Izetom Nuhanovićem.

Tijekom današnjeg susreta razmijenjene su informacije o rezultatima, dojmovima i aktivnostima nakon završenog, tradicionalnog, ovogodišnjeg sedmog po redu Lukavačkog sajma turizma “List 2009“, na kojem se Federalno ministarstvo okoliša i turizma predstavilo i pojavilo u ulozi generalnog pokrovitelja.

Izet Nuhanović zahvalio se Federalnom ministarstvu okoliša i turizma, i ministru Hercegu osobno, na nesebičnoj potpori pri organizaciji Sajma „List 09“, i značajnom doprinosu razvoja turizma, ne samo na području BiH, već i na međunarodnom planu. Sajam u Lukavcu prerastao je prostore Tuzlanskog kantona i Federacije BiH, a potvrda je činjenica da je u izložbenom dijelu ovogodišnjeg sajma sudjelovao zavidan broj izlagača iz sedam zemalja Europe i Mediterana.

U okviru sajma održana je i Regionalna konferencija organsko-ekoloških proizvođača koja je obuhvatila dva segmenta. Prvi je učešće organsko ekoloških proizvođača na sajmu, a drugi održavanje jednodnevne konferencije istih na temu “Organska, ekološka, biodinamička proizvodnja u regiji”. Ciljevi konferencije bili su okupiti sve zainteresirane članove, formirati grupaciju u regiji, razviti međusobnu suradnju, povećati proizvodnju.

Ministar Herceg čestitao je gosp. Nuhanoviću i cijelom organizacijskom timu, što su i u ovim, za turizam kriznim vremenima, uspjeli zadržati autentičnost i autohtonost sajma koji je jedna od rijetkih domaćih sajamskih manifestacija usredotočenih na povećanje interesa za domaće turističke proizvode.

Ministarstvo će i dalje davati potporu ovakvim projektima, kako sajmu u Lukavcu, tako i drugim domaćim sajmovima, poput sajma BH Horeca, Dani turizma u sklopu Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, s kojima smo u mogućnosti promovirati našu turističku ponudu, ne samo u BiH, već i u svijetu.

„Naš zajednički cilj je, a to je potvrdio i ovaj sajam, sudjelovanje u dugoročnom razvitku turističkog sektora tako da se afirmira Federacija Bosne i Hercegovine, ali i pojedinačne destinacije, kao kvalitetne destinacije koje svojim gostima nude novo iskustvo i istovremeno povećavaju profitabilnost turističkog sektora. Jasno je da za ostvarenje ovog cilja svi moramo uložiti dodatne napore i poboljšati kvalitetu usluga. U tom smislu osobito značajnim cijenimo nastojanja organizatora sajma da se kroz različite programske sadržaje afirmira ideja prepoznavanja kvalitete i usvajanja novih znanja kao ključnih pretpostavki stvaranja prepoznatljivog i konkurentnog turističkog proizvoda, naglasio je na kraju sastanka ministar Herceg.

(RTVL/SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x