Lukavac: Svečanom sjednicom i polaganjem cvijeća obilježen Dan nezavisnosti BiH

28.2. Lukavac | Obilježen Dan nezavisnosti
0 735

Polaganjem cvijeća na šehidsko mezarje “Barice”, spomen kosturnicu borcima NOR-a, Centralno spomen obilježje i Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, u Lukavcu je danas obilježen 1. mart Dana nezavisnosti BiH.

Svečanu sjednicu otvorio je Dževdet Osmanbegović, predsjedavajući OV Lukavac koji je spominjanjem historijskih činjenica prisutnima čestitao Dan nezavisnosti. Osmanbegović je istakao da građani Bosne i Hercegovine nisu željeli rat, a nisu mogli ni predvidjeti da će se na kraju 20. vijeka u srcu Europe i pred očima svijeta dešavati masovni zločini.

Ono što agresor nije mogao uništiti su bosanskohercegovački patrioti, koji su 1992. godine nadjačali daleko jačeg protivnika i obezbijedili nam ono što danas imamo – život u slobodnoj zemlji. Nikada im to ne smijemo zaboraviti jer su svoje živote i zdravlje dali za odbranu domovine.

Prisutnima se također obratio predstavnik Savjeta boračkih organizacija općine Lukavac i čestitao Dan nezavisnosti te prisutne zamolio da se boračkim populacijama omogući što lagodniji i bolji život.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x