Lukavac: Organizovana besplatna kontrola šećera

1 537

Povodom Dana borbe protiv dijabetesa članovi UG „Novi Horizonti“ danas su u Lukavcu organizovali besplatnu akciju kontrole šećera u krvi.

dijabetes

Veliki broj djece sa područja TK svakodnevno vode borbu sa teškom i hroničnom bolešću dijabetesom.

U svijetu se 14. oktobar obilježava kao Dan borbe protiv dijabetesa s ciljem povećanja općeg znanja o dijabetesu, prevenciji i pravovremenom otkrivanju bolesti na lokalnoj, regionalnoj i globalnoj razini.

Kampanju organiziraju i provode Međunarodna dijabetička federacija i Svjetska zdravstvena organizacija kao odgovor na zabrinutost zbog sve većeg broja oboljelih od dijabetesa.

Svjetski dan dijabetesa 2013.godine obilježava se petu godinu za redom uz poruku, odabranu od Međunarodne dijabetičke federacije kao “Dijabetes – edukacija i prevencija“.

Tim povodom članovi UG „Novi Horizonti“ danas su u Lukavcu organizovali besplatnu akciju kontrole šećera u krvi, a prema riječima Mehe Mujakića – člana udruženja interesovanje je bilo veliko.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
samir

obavijestite Elvisa on uvijek ima povisen secer,bojim se za njega,samo ga nestavljajte na rentgen ima jaku kiselinu izgorice film.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x