Lukavac: Jednoglasno usvojena odluka o dodjeli stipendija učenicima i studentima

0 770

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Lukavac, između ostalog vijećnici su razmatrali i odluku o dodjeli stipendija učenicima i studentima za školsku 2013/2014 godinu.

Ista je jednoglasno usvojena od strane vijećnika.  Za ovu namjenu u budžetskoj 2014 godini biće izdvojena novčana sredstva u iznosu od 60.000 KM.

Usvajanjem Budžeta za 2014.godinu OV dalo je predlagaču podršku da se učenicima I studentima sa područja općine Lukavac omogući finansijska pomoć u toku školovanja. U skladu sa Pravilnikom o utvrđivanju kriterija za dodjelu stipendija utvrđen je I broj istih koje će biti dodijeljene.

Učenicima srednjih škola bit će dodijeljene 22 stipendije (12 stipendija učenicima iz socijalno ugroženih kategorija I 10 iz reda ostalih). Učenicima generacije osnovnih I srednjih škola kao I studentima dodijelit će se 12 stipendija. Iz reda boračke populacije za učenike I studente sa područja općine Lukavac planirano je 18 stipendija I to za djecu RVI, PŠ I PB te za djecu DB. Odlukom o dodjeli stipendija učenicima I studentima za školsku 2013/2014 godinu bit će dodijeljene  tri stipendije za učenike manjinskog naroda te tri za učenike sa posebnim potrebama.

Općinski načelnik neovisno od kriterija za dodjelu stipendija utvrđenih Pravilnikom može dodijeliti 3 stipendije učenicima srednjih škola i 3 stipendije studentima.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x