Zastava Seferovog BPS-a napokon u OV Lukavac

6 1.820

unnamed

Na email redakcija@sodalive.ba dobili smo email BPS stranke koji u nastavku objavljujemo bez izmjena.

Zahvaljujući glasovima i povjerenju istinskih patriota i sljedbenika ideje Republike BiH na izborima 2008. i 2012.godine, BPS-Sefer Halilović je parlamentarna u Općinskom vijeću Lukavac i u oba saziva je imala po jednog predstavnika. Izabrani vijećnici D.J. i B.Z. brzo se počinju baviti sami sobom i štete ugledu stranke te zbog toga bivaju isključeni iz članstva.

Na sjednici u julu 2016.godine, mandat BPS-a do novih općinskih izbora preuzima Elvir Pilavdžić.

Na svojoj prvoj sjednici učestvovao je u raspravi po svim tačkama o kojima se izjašnjavalo. Smatramo da je vrijedno pomenuti njegovo pozdravno obraćanje kolegama vijećnicima u kome je naglasio šta izabrani vijećnik treba da radi i kakav odnos mora imati prema građanima cijele općine.

Svoju priliku iskoristio je i nakon svih predloženih tačaka DR, kada je postavio vijećničko pitanje vezano za način izbora rukovodstva Mjesnih zajednica u prethodna dva mandata 2008. i 20012.godine. U obrazloženju pitanja naveo je da način postavljanja rukovodstva MZ u prethodnim mandatima nije u skladu sa Statutom općine Lukavac. To po njegovom mišljenju predstavlja kršenje Statuta i možda krivično djelo a odgovor na postavljeno pitanje očekuje na sljedećoj sjednici.

Foksirajući se na problem rukovodstva MZ, koji je i glavni problem zastoja u razvoju lokalnih zajednica, pokrenuo je inicijativu prema OV da se vrati na snagu način izbora vijeća MZ na Zboru građana, tajnim glasanjem.

Na taj način bi svaki građanin imao pravo da se kandiduje i priliku da bude izabran član Vijeća MZ u kojoj stanuje. Takva rukovodstva ne bi bila ovisna ni od koje stranke, nego bi se otvorila prema svojim građanima i njima bila odogvorna za svoj rad.

Ovako, kakvo je trenutno stanje predsjednici i članovi vijeća MZ su odgovorni samo stranačkom šefu a ne građanima koji nemaju pravo uvida u njihov rad ni načina da ih pozovu na odgovornost.

Budžeti mjesnih zajednica se troše netransparentno, rasprodaju se zemljište i prostori, razvoj na ovom navažnijem nivou je jednak nuli, kultura i sport se ne razvijaju, obrazovanje-škole su prepuštene same sebi…

Do odgovora nadležne općinske službe i Kolegija OV Lukavac, OO BPS-SH planira završiti već započeto anketiranje građana po pitanju važnosti učestvovanja svih građana u radu Mjesne zajednice. Rezultati će biti prezentirani na narednoj sjednici OV kao argument za ozbiljan pristup ovom pitanju i pozivanje na odgovornost vladajućih stranaka koje su po svemu sudeći svjesno kršile najvažniji pravni akt-Statut općine Lukavac. Ukoliko odgovor ne bude dostavljen u predviđenom roku, ovim pitanjem će se zabaviti istražni organi!

(Sponzorisani članak)

6
Komentari

avatar
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
BaronNurdinAtilanoviBalašević Recent comment authors
newest oldest most voted
Promjene
Guest
Promjene

Zasto bi narod dao povjerenje stranci koja je vec jednom dala lopove ciji identitet se sada skriva inicijalima? Vrijeme je da se nacionalne stranke kao i ove kvazi-ljevicarske koje zapravo rade u interesu pojedinaca i stranackih sefova, posalju na otpad politicke historije BIH. SDA je imala dovoljno mandata, u Lukavcu nije ovoren NIKAKAV proizvodni kapacitet i apsolutno NEMA zaposljavanja, cvate korupcija i kriminal (dr. Mido), te nepotizam vezan za SDA. Edin Delić ce to promijeniti iz korijena, jer korov se tako cisti.

Balašević
Guest
Balašević

“Izabrani vijećnici D.J. i B.Z. brzo se počinju baviti sami sobom i štete ugledu stranke te zbog toga bivaju isključeni iz članstva.”
Ovaj D.J je predhodno bio izbačen iz članstva SDP u Puračiću,nakon što je godinama štićen od načelnika Opštine iz istog dresa .A ni Komitet nije imao pravilan stav što je dovelo do rasula u Puračiću. Ima jevrej knjigu objavljenu o tom periodu.Vrijedi je pročitati.
Ko nam garantuje da neće biti po starom i sa Delićem?

Nurdin
Guest
Nurdin

Promijenit će ako u općinskom vijeću nebude SestrićaDajdžićaAmidžića(SDA)

Uz BPS i koaliciju koja ga predložila možda nešto i napravi.

novi
Guest
novi

Neće biti isto!!!
Ako želite isto eto vam Amir i njegov CZ i kašnjenje s reakcijom u Poljicu.
Nedajmo da nas kupe Mujkići,Arapčići,Sejdinovići,te ovi sa Inicijalima.

Atila
Guest
Atila

Preko 20 godina i jedni i drugi i SDP i SDA su u vlasti u opstini Lukavac, a zadnji smo po svemu…nekada najjace industrijsko naselje, danas se samo trujemo zrakom..jer niko filtere ne koristi nego potplacuju vlast. Dajte priliku novim ljudima novim manjim strankama…sigurno manje korova ima medju njima nego u vladajucim gdje se samo zbog interesa i zaposljavaju i idu u politiku. Sve treba istjerat napolje inace nikad se nista nece promijeniti. Ne moze sam nacelnik nista promijeniti.

Baron
Guest
Baron

Ni jedna stranka nije imuna na uljeze! Još je to sada postalo moda. Trenutno imamo dva vijećnika koji su prešli-napustili svoje stranke. Mi (BPS-SH) smo to već prebolili ali nažalost skupo smo platili. Ovdje je informacija o aktivnosti novog vijećnika i pokušaj da se ukaže na najveći problem našeg društva, nepoštivanje zakona (podebljani tekst)! A direktnim biranjem rukovodstva mjesnih zajednica narod bi imao kontrolu, pristup, slobodu…