Uprkos odluci Bh. bloka: Predsjednik KO SDP TK Enver Bijedić ne odustaje od koalicije sa SDA ili PDA u TK?!

3 2.235

Odlukom Bh. bloka ugrožena je Bosna i Hercegovina i smatram da trebamo ući u vlast na svim nivoima vlasti, lični je stav predsjednika SDP-a Tuzlanskog kantona Envera Bijedića nakon odluke Bh. bloka da ne kreće u pregovore o formiranju vlasti sa SDA, HDZ-om i SNSD-om, odnosno da ostaju opozicija u Federaciji BiH i na nivou države.

“U ovom trenutku smatram da je država ugrožena od strane etno-nacionalnih partija koje gravitiraju prema Beogradu i Zagrebu. U ovom trenutku moramo više patriotske ciljeve realizirati na način da uđemo u vlast na svim nivoima te da iznutra pokušamo promijeniti neke stvari koje objektivno nisu valjale. Ali, iz opozicionih klupa to nećemo nikada promijeniti”, kazao je Bijedić za Klix.ba.

Bijedić je kazao da odluka Bh. bloka nije konačna, s obzirom na to da će Predsjedništvo SDP-a  pripremiti sjednicu Glavnog odbora stranke koja će biti održana u subotu.”Na Glavnom odboru ćemo raspravljati oko svega toga. Kako će se glasati, ja ne znam, ali stav 90 posto članova Kantonalnog odbora SDP-a TK je da se ide u vlast”, istakao je Bijedić. Na  upit kako će se sve ovo odraziti na Tuzlanski kanton, s obzirom na to da je SDP TK ranije donio zaključak da se krene u razgovore sa SDA i PDA, Bijedić je kategorično odgovorio da će Bh. blok ili njegov dio formirati vlast u Tuzlanskom kantonu, piše Klix.ba.

Leave a Reply

3 komentara za članak "Uprkos odluci Bh. bloka: Predsjednik KO SDP TK Enver Bijedić ne odustaje od koalicije sa SDA ili PDA u TK?!"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Edin Delić PDA
Gost
Edin Delić PDA

TOOOOO Predsjedniče Enkooo! Udruži nas s mojim Kukićem, nemamo više šta da čekamo , udruži me javno i trajno …ionako smo to planirali već odavnoooo…

Mujo Becirovic
Gost
Mujo Becirovic

Ovaj Bijedic je bas bijedan politicar. Svi su na izborima govorili protiv koalicija sa nacionalistickim strankama a vidi sad bi ko i mogli sa njima.Pa koga oni varaju nemaju dostojanstva ni grama a fotelja draga. Mizerno da mizernije nemoze. Fuj Fuj Envere Bijedicu UVLAKACU Bakira i Kuke.

Truth
Gost
Truth

SDP bi Enver dugoročno mogao spasit. Glasači bi na sljedećim izborima mogli pomisliti zašto da glasaju za SDP ako će biti opozicija. Demokratije će biti samo kod nas. Iz ostala dva naroda su samo nacionalne stranke sa kojim oni neće tako su opozicija odsad, nadalje i ubuduće…