Upozorenje na agresivne pse u Školskoj ulici

3 3.263

Psi napadaju iz grmlja. Nekoliko slučajeva posljednjih dana. Mislim da je riječ psima koji čuvaju svoj „brlog“ u živoj ogradi pored srednje mašinske škole. Poslije jutrošnjeg napada prikupio sam informacije da se to dešava na istom mjestu već nekoliko dana. Psi se viđaju oko srednje škole, ćevabdžinice i objekta brze prehrane. Nisu agresivni na drugom prostoru, napisao je naš čitatelj Nedim Zejnilović u želji da upozori sugrađane na ovaj problem:

Iz tog razloga se obavještavaju građane da izbjegavaju ili se oprezno kreću u tom dijelu pješačke zone.

Možda vam može pomoći lično iskustvo u ovakvim situacijama: Napadi se događaju u vrijeme manje frekventnog prometa. U takvim situacijama – ne bježati, ne paničiti (ako se može). Stati, okrenuti se prema psima i ne pokazivati strah a kada se smire, polako se udaljiti (pobjeći im svakako ne možete). Ne mahati predmetima (torba, štapovi). Ovo pomaže u situacijama kada psi brane teritoriju.

U konkretnoj situaciji, treba izbjegavati prilazak živoj ogradi u tom dijelu trotoara a posebno ako ste sami i u vrijeme slabije frekvencije saobraćaja. Posebno upozorenje učenicima (kojih je najviše u toj zoni), roditeljima sa djecom i starijim osobama, dodao je Zejnilović

O incidentu je jutros obaviještena veterinarska stanica Lukavac.

1.8 18 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Dzeko

Savjet zlata vrijedi. Pravi se mrtav.

Fuck_PETA

Za svaki napad pokrenuti tuzbu protiv OV grada Lukavac i onog glavatog krmka Delica koji nema vrata vec mu glava iznikla iz trupa.

Sodakox

Treba im napraviti kućice sa grijanjem, naručivati hranu iz ćevapdjinice, postaviti table sa “pazi pas napada” a ako već ne može lijepo ih ucmehati, možda dići tužbu pa ih na sud poslati?

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x