U toku radovi na sanaciji velike sale Centra za kulturu Lukavac

2 2.137

DSC_8525

Menadžment JU Centar za kulturu Lukavac u 2015.godini započeo je aktivnosti na rekonstrukciji i modernizaciji objekta ove ustanove, a posebna pažnja posvećena je rekonstrukciji velike sale.

Prioritet je bila sanacija krova u dijelu od ulaza do bine u velikoj sali površine 750 kvadratnih metara. Taj dio krova i sistem grijanja oštećeni su još tokom ratnih dejstava. To je trebalo uraditi kako bi stekli minimum uslova za obavljanje naše djelatnosti, te nastavili sa uređenjem interijera, izjavio je za Lukavački info portal SodaLIVE.ba, Dino Begić, direktor JU Centar za kulturu Lukavac.

DSC_8527

Nakon krova na red je došlo i grijanje koje je stavljeno u funkciju preraspodjelom postojeće infrastrukture iz Sportske dvorane Lukavac. Bolja energetska efikasnost će biti postignuta i odvajanjem ventilacionog sistema podrumskog dijela i same sale.

Trenutno je u toku sanacije fine ploče, nabavka i zamjena novog etisona na bini i u dijelu za publiku i dubinsko pranje sjedišta. Sve poslove obavlja domarska služba ove ustanove.

DSC_8523

Radovi su u najvećem dijelu finansirani iz budžeta Općine Lukavac, a manjim iz vlastitih prihoda. 6.000 KM dobili su od Ministarstva civilnih poslova BiH za što su aplicirali sa projektnim prijedlogom.

Svi radovi bi trebali biti okončani do kraja februara. Početkom marta imamo planirane određene kulturne sadržaje, a tada pozivamo građane da dođu i uvjere se u rezultate naših trenutnih aktivnosti, poručio je Begić.

 

2
Komentari

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Milenko BlagojevicKulturno Prase Recent comment authors
newest oldest most voted
Kulturno Prase
Guest
Kulturno Prase

Pozdravljam i podržavam ovu akciju i mislim da je davno bilo vrijeme da se ovaj “dragulj” renovira jer ovakve sale nema na daleko.
Iako sam u početku bio skeptičan dolaskom novog direktora jer je stari umrtvio sam Dom Kulture i kompletnu kulturu u Lukavcu tako da više nisam imao povjerenja, vidim da sa novim Direktorom ima pomaka. Ipak je trebalo onog dinosaura i metilja ukloniti i postaviti nekog mlađeg.

Milenko Blagojevic
Guest
Milenko Blagojevic

Dom kulture regionalnog značaja je dobio vrlo malo sredstava za sanaciju.
Toliko Anam Oni potroše za jedan krkanluk.To je trebalo da uradi jedna ozbiljna firma.Samo po sebi govori to što taj složen i težak posao obavlja domarska služba. Bruka.