U toku Javni uvid Zahtjeva za izdavanje okolinske dozvole za GIKIL

6 1.390

Federalno ministarstvo okoliša i turizma je zaprimilo Zahtjev za izdavanje okolinske dozvole privrednog društva GIKIL d.o.o. Lukavac pod brojem br. UPI 05/2-23-11-207/18 dana 02.10.2018. godine za kompleks pogona za proizvodnju koksa, hemijskih proizvoda i energije u ul. Željeznička br. 1, općina Lukavac.

Postupak je bio prekinut dva puta zbog proceduralnih pitanja.

S obzirom da su se stekli uvjeti za nastavak upravnog postupka ocjene zahtjeva za izdavanje okolišne dozvole dana 17.5.2019. godine, predmet se stavlja na javni uvid javnosti u skladu sa Zakonom o zaštiti okoliša („Službene novine Federacije BiH“, broj: 33/03 i 38/09) (po drugi put) radi davanja primjedbi i sugestija.

Rok za davanje primjedbi i sugestija je 30 dana od dana objavljivanja na web stranici Federalnog ministarstva. Primjedbe i sugestije trebaju biti dostavljene u pisanoj formi na adresu:

Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Hamdije Čemerlića br. 2, 71 000 Sarajevo.

Prijedlog mjera i aktivnosti za sprječavanje i/ili smanjenje emisija iz postrojenja u okoliš

6
Komentari

avatar
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
adistosamjaMilenko BlagojevićCazeSodar Recent comment authors
newest oldest most voted
Milenko Blagojević
Guest
Milenko Blagojević

Sace Indijci ponovo,,legalno i neometano da svidjaju poslove i zgrcu pare.
Inace spoznati “svjetski ekolozi”, ciji su gradovi i fabrike najcistiji.
I to sve ekolosko Dovedu krdo slonova,koji vodom iz svojih surli cistom pitkom vodom peru i zaljevaju.
Ocekuje se da ce, makar u ljetnjem periodu, donirati jedno krdo koje ce da peru fabrike i lukavacke uluce.
Jasta ,deri-peri ne haba se…

tosamja
Guest
tosamja

Evo jedne sugestije… Razapnite šator u GIKIL-u i probajte tamo zivjeti 30 dana bez izlaska napolje! Ako ne dobijete ozbiljno obljenje, potpišite im dozvolu sa neograničenim rokom važenja!

adis
Guest
adis

To treba da gleda udruženje EKO-FORUM SDP (Bajazit,Zejnil,Mehić,Jake-šef Labudovog jezera sa Mosorovca,Adem idr.) koje je formirao Edin Delić i koje finansira iz Budžeta općine Lukavac, a Edin Delić treba da gleda u ŠOLJU i da poslije povuče vodu.Jer prošlo je vrijeme prodavanja magle i Lafine seljacima iz Lukavca smrada.Uskoro će se polagati računi za ekologiju i šupljologiju kao i za korupciju.

Neko iz mase
Guest
Neko iz mase

hahahhaha
a gdje je Glavonja, ušutio se nešto?

Sodar
Guest
Sodar

Evo odmah jedna.
Istjerajte Mitala iz koksare i imati cete jednu zdravu i prosperitetnu kompaniju.
Niko vise nece da radi sa ovim lazovima kakve GIKIL ima, od NO, Uprave, Sekretara.

Caze
Guest
Caze

Pramod Mital sa Ernom Mehmedovic i Raibom Das , Njegovim NO i kupljenom Upravom, upravlja finansijama i proizvidnjom u Gikilu. Nova Uprava od prije 15 dana je samo tu radi izvrsenja i potpisivanja. Sve pare usmjerava za placanje dugova koje ima Mital prema Stemkoru (Murgate) . Cak i plate radnika su upitne. Ne rade se remonti, nema odrzavanja, , ne nabavlja se zastitna oprema, nema nabavki dijelova, potrosnog materijala i za minimalna odrzavanja, ne placaju se porezi, carine , doprinosi, niko. Sve one koji se protive i zele ispravno raditi smjenjuje, salje im upozorenja , prijeti, ljudi daju otkaze ili ih dobivaju. Uprave mijenja, postavlja poslusnike koji ce slijediti i potpisivati slijepo njegove instrukcije. Mital se i ne trudi da ulaze u dobivanje dozvole, vjerovatno jer je odredjene funkcionere kupio i salje im novac ili namjerava ugasiti koksaru. Drzava je digla ruke ali i posteni i vrijedni radnici. Firma KHK koja je potpisnik osnivackog ugovora Gikila je u stecaju. Firma GSHL koja je takodje potpisnik osnivackog ugovora je u stecaju. Prema ovome Mital vise nema prava upravljanja , ali upravlja i nadzornim Odborom i svim desavanjima. Ove navedene mjere, moraju biti potpisane od strane Pramod Mitala i ostalih clanova NO… Read more »