U nedjelju hajka na vuka i divljeg vepra

5 1.700

Očekuje se učešće oko 400 lovaca sa područja općine Lukavac. Organizuje je UG Lovačko društvo „Svatovac“ u povodu obilježavanja važnog jubileja. Naime, ovo je prva u nizu aktivnosti kojima će biti obilježeno 60 godina postojanja i rada udruženja.

Ponosni smo na ovaj jubilej jer je smo mi prvo registrovano udruženje građana u Lukavcu i kontinuirano radimo sve do sada. Mi imamo i najveći broj članova jer je registrovano čak 750 lovaca i primjer smo dobrog funkcionisanja i organizacije. Posebno smo ponosni na aktivnosti koje vodimo na gazdovanju svojim lovištem koje obuhvata površinu od 350 km/2. Odgovorno se brinemo za 280 km/2 lovišta kao i za 250 km/2 lovno-produktivne zone. Na svemu ovome našim lovcima mogu samo čestitati i pozvati ih da nam se pridruže u nedjelju, izjavio je za Lukavački info portal | SodaLIVE.ba Mujo Softić, predsjednik UG LD „Svatovac“.

60-a godišnjica će u narednom periodu biti biti obilježena svečanom sjednicom Skupštine, druženjem u nekom ugostiteljskih objekata, te cjelodnevnim druženjem na Ratišu po sticanju vremenskih uslova.

Leave a Reply

5 komentara za članak "U nedjelju hajka na vuka i divljeg vepra"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Eso
Gost
Eso

Hajka ce se izvrsiti ispret zgrade opstine Lukavac!!!

atomicshalten
Gost
atomicshalten

od kada se jede meso “divljeg vepra” na alahovom putu…

Milenko Blagojević
Gost
Milenko Blagojević

A, jel’ to “Onaj” iz Republike Šumske ?

Realan
Gost
Realan

Kada ces Ti doci na red??? ***,a da si toliko pokvaren nisam znao.Sad znam,Milenko!

Kung Fu Ce
Gost
Kung Fu Ce

Kada će se registrovti “lovci u mutnom”, puna ih vlast i kad će hajka…?