U Lukavcu održan sastanak pripradnika MUP-a TK sa glavnim tužiocem

1 1.245

SL377914 03. Marta 2016. godine u Lukavcu je održan sastanak glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva TK-a Tomislava Ljubića sa svojim zamjenicima i saradnicima, i pripadnika MUP-a Tuzlanskog kantona sa ciljem unapređenja saradnje i bolje koordinacije na kriivičnim predmetima.

SL377913
Poseban naglasak je stavljen na poboljšanje prikupljanja dokaza za predmete u hitnoj proceduri tzv. „pritvorske predmete“, kojima se od nadležnih sudova traži određivanje mjere pritvora za počinioce krivičnih djela. Razgovarano je i o radnjama dokazivanja: uviđaju, pretresima lica i objekata, privremenom oduzimanju predmeta. Takođe su razmijenjena iskustva i problemi sa kojima se policijski službenici u svakodnevnom radu susreću na terenu.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Sahba

Daj boze da proslavimo efikasan rad protiv kriminala.Sve cemo imati ako suzbijamo kriminal. Tuzilastvu sa hrabrim i postenim policajcima da vam se ruke pozlate i na dvakom koraku da ste blagoslovljeni.Dosta je nevinih stradalo zbog kriminala.Dobar vas rad cuva nase mnogobobrojne zivote.Dok zivim i van nase uemlje cesto su mi misli u svom kraju u Lukavcu. Nema cifre vrijedne koliko zasluzuje efikasan rad protiv kriminala.Ako nema kriminala bice i posla i novaca posteno zaradenog te nece morati ni kriminalci da se zamaraju. Napravite nam miram zivot svojim cestitim radom pa da vas pamtimo i blagoslovimo.Sve od vas zabosi nas mir i kompletan zivot.Svaka vam cast tuzioce i slicni Vama dugo nam da pozivite sa vasim bliznjim u dobrom zdravlju i veselju.K.S.K

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x