U Lukavcu obilježen Dan nezavisnosti (FOTO)

1 5.253

Polaganjem cvijeća na spomen kosturnici borcima NOR-a i Centralnom spomen obilježju, te prigodnim kulturno umjetničkim programom u Lukavcu je danas obilježen Dan nezavisnosti BiH.

Svečanu sjednicu otvorio je načelnik Općine Lukavac, Edin Delić koji je spominjanjem historijskih činjenica prisutnima čestitao Dan nezavisnosti.

Na referendumu održanom 29. februara i 1. marta, 1992. godine, građani Bosne i Hercegovine, svih nacionalnosti, odlučili su se za suverenu, nezavisnu, samostalnu i cjelovitu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih naroda i građana. To je za sve nas, koji Bosnu i Hercegovinu doživljavamo svojom domovinom, jedan od najznačajnijih datuma u njenoj istoriji. Našoj Domovini želm da uđe u srce i onog dijela njenih građana koji danas ne slave. Gradimo mostove među nama, neka naše razlike budu naše bogatstvo, a tolerancija i uvažavanje temelj izgradnje Bosne i Hercegovine, koja će biti domovina svim svojim građanima, bez obzira na vjeru, narodnost ili druga obilježja.

U ime svojih saradnika i u svoje lično ime porodicama šehida i poginulih boraca, pripadnicima Armije Republiike Bosne i Hercegovine, te svim građanima Općine Lukavac i Bosne i Hercegovine, najiskrenije čestitam 1. mart – Dan nezavisnosti BiH.

Nakon uvodnog govora, velikom broju građana predstavila su se kulturno umjetnička društva, Darko Gajić i Emir Ćosićkić te plesna škola Čarolija.

Lukavački info portal SodaLIVE.ba svim građanima Bosne i Hercegovine čestita Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine a čestitci se pridružuju kompanija IMEL, Luciana d.o.o. Lukavac i Sisecam Soda Lukavac.

Leave a Reply

1 komentar za članak "U Lukavcu obilježen Dan nezavisnosti (FOTO)"

avatar
najnoviji najstariji popularni
drz
Gost
drz

a limeni orkestar….