Tuzla: Lukavčanka Zehrina Karić oslikala zidove Klinike za dječije bolesti (FOTO)

2 2.872

Lukavčanka Zehrina Karić, akademska slikarica i profesorica u Geodetsko-građevinskoj školi Tuzla oslikala je zidove u Klinici za dječije bolesti UKC Tuzla, kako bi uljepšala ovaj ambijenat i pomogla bolesnoj djeci i njihovim roditeljima da se osjećaju ljepše i ugodnije u tom prostoru.

Protekla dva mjeseca provela sam u bolnici, prije ili poslije škole, vikendima… U nekim momentima mi je djelovalo da ću odustati, da kraja nema, ali…tu su se javljala dječica, njihov osmijeh, fotografisanje pored već oslikanih motiva i to mi je dalo snage da završim ono što sam počela. Brojni roditelji, uposlenici klinike uputili su riječi zahvale ali dječija radost je najbolja nagrada. Iza mene je ostalo 14 murala sa motivima sretnih sovica, likova iz crtanih filmova, junaka, i iskreno se nadam da će ublažiti dječiji strah od doktora i bar kratko uljepšati njihov boravak u bolnici. Hvala svima koji su bili uz mene i dali mi podršku!, poručila je Zehrina.

Leave a Reply

2 komentara za članak "Tuzla: Lukavčanka Zehrina Karić oslikala zidove Klinike za dječije bolesti (FOTO)"

avatar
najnoviji najstariji popularni
MrBean
Gost
MrBean

Super je

Mujo Becirovic
Gost
Mujo Becirovic

Svaka cast ovo je za svaku pohvalu. Puno Vam hvala i u moje ime i svih koji ce silom prilika morati doci a neki se tu i zadrzati da bi rijesili svoje probleme u buducnosti. Malo je takvih da svoje slobodno vrijeme trose za dobrobit male djece. Hvala jos jednom od srca.