Telemach preuzima BHB Cable TV, Konkurencijsko vijeće na potezu

3 2.163

Osim prethodno prijavljenih BHB Cable TV iz Lukavca i HKB net iz Sarajeva, Telemach je predao Vijeću zahtjev za preuzimanjem kontrole nad Vrbaskom Kablovskom Televizijom – Network, koja je aktivna na području općina Novi Travnik, Bugojno, Gornji Vakuf/Uskoplje i Donji Vakuf.

Isto tako, Telemach traži i većinski udio u M&H Company, koja pruža usluge u Sarajevu, Travniku, Kaknju i Visokom. Konkurencijsko vijeće je također dobilo obavijest predloženog preuzimanja KATV HS iz Sarajeva, koja je također aktivna u Olovu, te kablovskog operatera iz Mostara – Velnet.

Član Konkurencijskog vijeća BiH Stjepo Pranjić za Klix.ba je istakao da su postupci pred Konkurencijskim vijećem u toku, te da će Vijeće nakon adekvatne analize tržišta donijeti konačnu odluku u ovim slučajevima.

“Još je rano govoriti o tome ima li tu elemenata monopola, odnosno djelimičnog jačanja dominantne pozicije ili stvaranja nove dominantne pozicije. Nakon što subjekt dostavi traženu dokumentaciju, bit će provedena analiza tržišta na temelju koje će biti donesene odluke o koncentraciji, sve u skladu sa zakonom. Iz tog razloga niko ne bi trebao brinuti hoće li nešto biti mimo propisa”, zaključio je Pranjić.

Leave a Reply

3 komentara za članak "Telemach preuzima BHB Cable TV, Konkurencijsko vijeće na potezu"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Teraflops
Gost
Teraflops

Nije to loša vijest, nimalo. S Telemachom će doći bolja usluga, kablovski internet U GRADU, a ne samo u pojedinim mjesnim zajednicama, iako BHB zdušno reklamira kako je net dostupan na području Lukavca.

Shodno rečenom, a i gore napisanom, širenjem infrastrukture i broja korisnika, BH Telecom će morati snižavati meteorske cijene svojih usluga…

Elem, neka nama širokog izbora…

apokalipso
Gost
apokalipso

Da hoce neko normalan da ih uzme i da malo poboljsaju ponudu kanala. Definitivno imamo najlosiju ponudu ali zato placamo kao da su najbolji. Samo 3 HD kanala imaju od cega nijedan ne pusta non stop HD matertijal sto je sramno.

Neko iz mase
Gost
Neko iz mase

Sto vise konkurencjie bolje za gradjane