Takmičenje iz matematike: Arijana i Asja prvoplasirane u konkurenciji 1.500 učenika

3 2.706

Na takmičenju “Klokan matematičar”, koje je održano 21. marta 2019. godine, na nivou BiH, prva mjesta u dvije od ukupno pet kategorija, u konkurenciji od preko 1500 učenika su zauzele učenice lukavačkih osnovnih škola.

Naime, prvoplasirana u kategoriji Preecolier (rang 3. razreda) je Arijana Osmanović, učenica 3. razreda JU OŠ Gnojnica, dok je u kategorji Ecolier (rang 4. i 5. razreda) prvoplasirana Asja Hrvatović, učenica 4. razreda JU OŠ Lukavac Mjesto.

Klokan Matematičar bez granica (Kangourou sans Frontieres) je međunarodna nezavisna inicijativa čiji zadatak je da organizuje jednom godišnje Kangourou izazov sa osnovnim ciljem da promoviše matematiku među mladim ljudima u cijelom svijetu, ali isto tako i među roditeljima, nastavnicima i prijateljima učenika.

Redakcija portala čestita učenicima i roditeljima Arijane i Asje.

0 0 vote
Ocijeni članak
guest
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Mujo Becirovic

Bravo za prvakinje. Sve cestitke za djevojcice koje su se trudile i osvojile prva mjesta. Nek vam je sa srecom u vasem buducem zivotu i da nastavite sa tim uspjesima.

Milenko Blagojevic

Ipak, na mladjima svijet ostaje.Kada bi odrasli ,makar malo, nesto od djece naucili,bilo bi nam mnogo bolje.
Bravo mlade sampionke !

theclash

Bravo za ove pametne, sjajne, vrijedne djevočice. Dajte više prostora za ovakve vijesti o onima koji ovu zemlju mogu napraviti boljom.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x