Takmičenje iz matematike: Arijana i Asja prvoplasirane u konkurenciji 1.500 učenika

3 2.585

Na takmičenju “Klokan matematičar”, koje je održano 21. marta 2019. godine, na nivou BiH, prva mjesta u dvije od ukupno pet kategorija, u konkurenciji od preko 1500 učenika su zauzele učenice lukavačkih osnovnih škola.

Naime, prvoplasirana u kategoriji Preecolier (rang 3. razreda) je Arijana Osmanović, učenica 3. razreda JU OŠ Gnojnica, dok je u kategorji Ecolier (rang 4. i 5. razreda) prvoplasirana Asja Hrvatović, učenica 4. razreda JU OŠ Lukavac Mjesto.

Klokan Matematičar bez granica (Kangourou sans Frontieres) je međunarodna nezavisna inicijativa čiji zadatak je da organizuje jednom godišnje Kangourou izazov sa osnovnim ciljem da promoviše matematiku među mladim ljudima u cijelom svijetu, ali isto tako i među roditeljima, nastavnicima i prijateljima učenika.

Redakcija portala čestita učenicima i roditeljima Arijane i Asje.

3
Komentari

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
theclashMilenko BlagojevicMujo Becirovic Recent comment authors
newest oldest most voted
Mujo Becirovic
Guest
Mujo Becirovic

Bravo za prvakinje. Sve cestitke za djevojcice koje su se trudile i osvojile prva mjesta. Nek vam je sa srecom u vasem buducem zivotu i da nastavite sa tim uspjesima.

Milenko Blagojevic
Guest
Milenko Blagojevic

Ipak, na mladjima svijet ostaje.Kada bi odrasli ,makar malo, nesto od djece naucili,bilo bi nam mnogo bolje.
Bravo mlade sampionke !

theclash
Guest
theclash

Bravo za ove pametne, sjajne, vrijedne djevočice. Dajte više prostora za ovakve vijesti o onima koji ovu zemlju mogu napraviti boljom.