Sutra počinje 156. vašer u Puračiću

4 9.971

Ove godine vašer se održava 155. put od njegovog postanka. Za vrijeme trodnevnog trajanja vašer posjeti desetine hiljada ljudi iz kantona, države ali i dijaspore.

Za to vrijeme Puračić, čaršija smještena na području općine Lukavac, će biti centar Tuzlanskog kantona i najposjećenije mjesto u Bosni i Hercegovini.

Veliki broj posjetilaca iz dijaspore pređe ogroman broj kilometara da bi došli “maksuzije” na vašer kako bi zaigrali kolo pod šatorom “Refkinih ahbaba” ili recimo degustirali razne specijalitete s roštilja i mezili neizbježan vašerski specijalitet: Janjetinu. Ipak šećerna vata, orašnice i halva su zaštitni artikli svakog vašera pa iste možemo naći na gotovo svakom štandu.

Na svakom koraku možemo naići na Tombole ili druge igre na kojima je mogućnost osvajanja dobitka veoma mali. Ono što svaki vašer čini posebnim jesu šatori, izvorne pjesme, kolo i narodno veselje u kojem ne morate brinuti na stajling, frizuru, cipele i sve drugo o čemu vodite računa na zabavama ozbiljnijeg i kulturnijeg sadržaja.

Najposjećeniji dio manifestacije je veliki zabavni park u kojem se okuplja mlađa populacija.

Vašar počinje u četvrtak 12., a trajat će do 14. oktobra, uz napomenu da na vašer možete doći i danas u poslijepodnevnim satima 🙂

Leave a Reply

4 komentara za članak "Sutra počinje 156. vašer u Puračiću"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Milenko Blagojevic
Gost
Milenko Blagojevic

Nadam se da ce narod naci nacin da oda postu jednoJ istinskoj legendi-rahmetli Asimu Begicu
koji je bio vrhunski brend vasera i carsije. Njegova halva je bila jedan istinski gastronomski specijalitet.Rahmet ti bio Veliki Majstore ! Sada je na sinu ostalo da sacuva slavu.

MAAK
Gost
MAAK

Vaser u Puracicu jedino mjesto u BIH gdje nema politike nacionalizma nego tri dana veselje zabava za djecu dobra hrana — SVAKA CAST ZA PURACIC

SDP Insider
Gost
SDP Insider

Nešto novo na vašaru, predsjednik SDP-a Lukavac u narodu poznat pod nadimkom LAFINAŠ otvara štand pod nazivom “Kod glavonje”, i vrši prodaju: tuđih projekata, gotove prijave SIPI samo upišeš koga želiš da ovi ošinu, priručnike za savršen selfi, knjiga Dumina za početnike, uputstva: Kako traktorom orati jezero, Brzohodno nosanje kanistera kod nestašice vode-primjer Poljice, Savremeni alati u vađenju panjeva po Ozrenu, Kako ženu zaposliti u socijalno a nisi u SDA. Vrlo jeftino, narode navali, gratis vruća i zašećerena dumina.

Istina
Gost
Istina

Koksara ce obezbijediti besplatan dim s armomo kancera.