Sulejman Brkić uz pomoć SDA ponovo direktor Direkcije za ceste TK!? (VIDEO)

8 5.097

Prethodnih dana aktuelna je uspostava vlasti na Tuzlanskom kantonu. Jučer su objavljene informacije o već utvrđenoj raspodjeli ministarstava i preduzeća po strankama koje će činiti Skupštinsku većinu.

SDP-ovci koji su po svemu sudeći prekršili Odluke Glavnog odbora i Kongresa SDP-a BiH dobit će poziciju predsjednika Skupštine Tuzlanskog kantonaMinistarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstvo unutrašnjih poslova. Također, upravljali bi JZU Univerzitetski klinički centar Tuzla i JU Direkcija regionalnih cesta TK.

Lukavčani Edin Delić, Sulejman Brkić i ostali koji od početka zagovaraju neposlušnost prema Centrali SDP-a i koaliciju sa SDA dobili bi svoj dio kolača.

Kako nezvanično saznajemo od dobro informisanih izvora, na poziciju direktora Direkcije regionalnih cesta ponovo bi kao u vremenu dok je bio istaknuti član SDA “zasjeo” Sulejman Brkić, tako da bi Lukavac dobio svoje predstavnike u vlasti. Brkić je već obavljao pomenutu funkciju kada je prije nekoliko godina iz SDP-a prešao u SDA.

Kako naš izvor govori, Delić je zainteresovan za poziciju ministra MUP-a TK, iako je jučer izjavio da želi ostati na poziciji načelnika Općine Lukavac, ali isti je do sada mnogo puta prešao preko date riječi i sve je moguće očekivati.

Skupštinsko zasijedanje u ponedjeljak će dati odgovore na mnoga pitanja, ali svakako i naredna sjednica OV Lukavac, na kojoj bi se ovakvim raspletom moglo očekivati Delićevo i Brkićevo približavanje SDA, obzirom na podršku koju su dobili prilikom postizborne raspodjele. Podsjećamo da je Edin Delić prema određenim navodima političku karijeru započeo upravo u SDA, a zajedno je sa Brkićem na predizbornim skupovima pozivao na “hapšenja fašista iz SDA” te na taj način stekao veliko povjerenje građana nezadovoljnih radom vlasti.

U narednom periodu svakako očekujemo i novosti iz Lukavačkih odbora SDP i SDA po po ovom pitanju, obzirom na Brkićevu najavu “hapsit ćemo ih kada dobijemo vlast”. U narednih mjesec dana će biti jasno da li će Brkić dobiti podršku od onih čija je hapšenja najavljivao.

U prilogu je video u vrijeme dok je Sulejman Brkić bio kadar SDA, ali i video u kojem je član SDP i poziva na hapšenja SDA-ovih kadrova.

Leave a Reply

8 komentara za članak "Sulejman Brkić uz pomoć SDA ponovo direktor Direkcije za ceste TK!? (VIDEO)"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Nema potrebe
Gost
Nema potrebe

Zinulo dupe za vlast FUJ FUJ SMECE

KKK
Gost
KKK

Samoproglaseni magistar, magistar bez diplome. Covjek koji voli samo sebe, gleda samo sebe, a da bi cilj ostvario i mrtve bi gazio. Covjek koji sa rodjenom bracom ne prica. Jedino takve mogu i ponuditi, jer cestitih nemaju. Na sva usta je u toku kampanje pricao da je SDA sahranjena i pominjao hapsenja. Eto te sad na vlastitom sprovodu.

Balašević
Gost
Balašević

Samo budala može dati glas ovom poltronu, koji u prvom vidu hvali SDA I načelnika Mujkića, a u drugom videu zagovara njegovo hapšenje.

Bijedic
Gost
Bijedic

Prvo htio da bude predsjednik SDP-a, pa ocekuje hapsenje, pa zeli ostati nacelnik, a sad zeli da bude ministar mup-a hahaha!

SDA=SBIH=PORAZ2018
Gost
SDA=SBIH=PORAZ2018

SDP-SDA-SDP-SDA a između PDA a sve jedan lik ovaj pretekao Swejfudina Tokića

Sinister
Gost
Sinister

Kako je ambiciozan covjek.

Sodar
Gost
Sodar

Opet podoban.
Dok sposobni odlaze iz drzave.
Idite djeco sto dalje.
Ovaj knjige nije vidio a kamoli neku procitao.
Fuj drzavo.

razocarani_posjetitelj
Gost
razocarani_posjetitelj

Koje smece od portala. Nisam ni u kakvoj stranci, ali ovo je zalosno kakav neprofesionalizam. Gore nego Dnevni Avaz.