Stotinu miliona eura za zabavu u Lukavcu najbolji poslovni potez u decembru

3 4.337

Predstavljajući projekat izgradnje zabavnog parka u Lukavcu – čija bi realizacija trebalo da počne u proljeće 2020. godine a u koji će uložiti 100 miliona euro – Mohamed Farrag, vlasnik kiparske kompanije Farrag Fun World napravio je najbolji poslovni potez u decembru minule godine u Bosni i Hercegovini, objavio je Indikator.ba.

U najužoj konkurenciji za najbolji poslovni potez u posljednjem mjesecu 2019.godine bilo je i potpisivanje memoranduma o saradnji projekta ENABLE – BiH i AS Holdinga iz Tešnja s ciljem smanjenja jaza između školskih programa i stvarnih potreba koje pred mlade ljude postavlja današnji svijet. Među tri poteza koji su tretirani u konačnom rangiranju bila je i deblokada 120 miliona KM u Elektroprenosu BiH čime se stvara mogućnost za investiranje tog novca u prioritetne projekte razvoja elektroprenosne mreže.

Izbor turske kompanije Ćengiz za izgradnju druge cijevi kroz tunel Karavanke, odnosno investiciju od 98,6 miliona euro, a što je posao godine u Sloveniji, analitičari portala Indikator.ba izabrali su za najbolji poslovni potez u regiji tokom decembra netom okončane godine.

Najbolji poslovni potez u Evropi uistom mjesecu prema portalu Indikator.ba je iznajmljivanje odjeće švedske modne kompanije H&M što je njen odgovor na sve češće napade na modne industrije zbog otpada i zagađenja pričinjenih u procesu proizvodnje. Za sedmično iznajmljivanje jednog 50 artikala plaća se 37 američkih dolara. Testiranje ove usluge u decembru je započelo u Stokholmu, a iz kompanije najavljuju da će je proširiti i na ostali dio trgovačke mreže.

Akvizicija francuskog modnog giganta LVMH kojom je za 16,2 milijarde američkih dolara preuzeo luksuzni američki brend nakita Tiffany & Co kao najveća u istoriji u domenu luksuznih brendova najbolji je poslovni potez u svijetu u dvanaestom mjesecu minule godine.

Portal Indikator.ba će na osnovu mjesečnih rang lista najboljih poslovnih poteza u BiH, regiji, Evropi i ostatku svijeta u narednih nekoliko sedmica objaviti i rezultate izbora za “Najbolji poslovni potez u 2019.godini”. Taj izbor će biti obavljen u saradnji sa članovima konsultantskog tima na čijem čelu je prof. dr. Maks Tajnikar, profesor Ekonomskog fakulteta u Ljubljani, ugledni biznismen i raniji ministar u Vladi Republike Slovenije za poduzetništvo.

U saradnji sa partnerima, među kojima je i Privredna komora Federacije BiH, Indikator.ba u Sarajevu će upriličiti svečanu dodjerlu priznanja “Najbolji poslovni potez”.

3
Komentari

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
SodakoxDa Lukavac prdišeDzeko Recent comment authors
newest oldest most voted
Dzeko
Guest
Dzeko

Prvo mjesto projekat na Malinjaku.
Drugo mjesto pronalazak lijeka protiv raka.
Ovo kao da je lukavacki zurnal pisao.

Da Lukavac prdiše
Guest
Da Lukavac prdiše

Jebiga ovo ko da su svi nagrajisali…

Sodakox
Guest
Sodakox

Dobar ,dobar hahah