Sportski centar sa zatvorenim bazenom, renovirana Gradska pijaca… sve ovo čini Strategiju razvoja općine Lukavac

Ilustracija
11 6.007

Na posljednjoj sjednici OV lukavac, uz nekoliko upućenih amandmana, usvojen je prijedlog Strategije razvoja općine Lukavac za period 2019. – 2027. a koju je izradio Općinski razvojni tim.

Ova strategija obuhvata ekonomski i društveni aspekat, ali i aspekte zaštite i unaprijeđenja okoliša i prostora.

Strategija razvoja harmonizirana je prije svega sa Strategijom razvoja Tuzlanskog kantona, ali i sa drugim sektorskim strategijama viših nivoa vlasti. Finansijski okvir za provođenje Strategije usklađen je sa mogućnostima budžeta i sa dostupnim izvorima financiranja u periodu do 2027. godine.

Zanimljivo je pogledati dokument u kojem između ostaloga piše da će do kraja 2019. godine, biti povećan broj novozaposlenih za 400 osoba u sektoru proizvodnje tekstila i kože, dok će broj obrta biti veći za 3% na godišnjem nivou.

250.000KM iznose planirani radovi na uređenju Gradske pijace, koja je ovom Strategojim planirana biti završena do 2023. godine. Nakon obnove očekuje se povećan broj zakupaca od čak 10% u odnosu na 2017. godinu.

1.500.000KM iznosit će radovi na izgradnji Sportsko rekreativnog centra koji će sadržavati zatvoreni bazen koji bi trebao biti izgrađen do 2023. godine. U planu je i dislociranje postojeće autobuske i željezničke stanice na novu lokaciju u Partizanskoj ulici.

Mnogo toga je planirano, vrijeme će pokazati šta će biti urađeno. Dokument možete pogledati na ovom linku .

Leave a Reply

11 komentara za članak "Sportski centar sa zatvorenim bazenom, renovirana Gradska pijaca… sve ovo čini Strategiju razvoja općine Lukavac"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Milenko Blagojevic
Gost
Milenko Blagojevic

“Sportski centar sa zatvorenim bazenom”.Bazen je odavno zatvoren.De vi njega prvo makar otvorite…

Lafinaš je Kupljen od Kukića
Gost
Lafinaš je Kupljen od Kukića
Kad Lafinaš udje u bazen pola vode ima da istjera na polje hahahhahaha …pa taj je u životu čuo samo za “rudarski Basen u Tuzlanskom kraju… prije rata”!!!,… Bio je Bazen u Lukavcu olipmpijski i to jedan od prvih te vrste u Bivšoj Jugoslaviji, bio je jedini bazen otvorenog tipa koji je imao na 50 m dužine tri različite dubine – trećina bazena imala je dubinu 1,3 m ; zatim srednji dio bazena je imao dubinu 2 m i treći dio bazena je imao dubinu 3,8 m!!! Imao je taj bazen nekad i dvije skakaonice, u ranijem periodu koje su kasnije demotirane. LUKAVČANI koji su odrastali između ostalog na tom sad već kultnom mjestu, znaju dobro i za Lukavački Bazen i za Rukometno igralište pored tog istog bazena, a znaju Bogami i za “Lovac” u kasnijim godinama svoga odrastanja i koji su posjećivali nakon kartanja, kupanja i igranja “ganje” u ćošku u tzv. 4 metra na tom istom Bazenu….itd.itd….Nekima koji su tako i tada odrastali u Lukavcu sa Bazenom, Rukometnim igralištem, Lovcem, Kuglanom-starom, Salom Partizana, …Zelengorom,…Duvačkim orkestrom Sodinim, Kinom starim pored fabrike Sode itd.. ..njima ovi Lukavački toponimi uz nekadašnji park “macan Marije” Bude sigurno lijepe emocije i sjetu na… Read more »
Mujo Becirovic
Gost
Mujo Becirovic

Jarane to su ta stara dobra vremena iz Titina vakta koji nije valjao a sad valjaju ti kojekakvi lafinasi i pored njega jebivjetri koji su kao trava povijaju se kako vjetar puse samo da bi sacuvali stolicu. Nikad vise ni Partizana ni Bazena pa nam djeca izgubise vid uz kompjutere i Facebukove a mi to u onaj vakat nismo imali imali smo zato Partizan i Bazen.

Chame
Gost
Chame

Sve 5 sto si nabrojao, a u tom istom bazenu smo se cak i u ratu kupali, pa dodjes kuci opaljena nosa od sunca i lazes da si se igrao blizu zgrada i sklonista a mati hoce da ubije sve u tebi…a onda se rat zavrsio i sa tim zavrsetkom su stigle nove vrijednosti u Lukavac, beton, beton i jos betona, a sve sto je nakada svrsi sluzilo je zatvoreno, prenamijenjeno, unisteno pod izlikom da se para nema….zalosno

Mujo Becirovic
Gost
Mujo Becirovic

Kad bi se samo bazen sredio bilo bi cudo a za ostalo i da ne govorimo. I dosad je biloplanova pa se je posle rata trebala koristiti oplata sa Cetvrte koksne baterije ali sta bi od toga NISTA. Daj boze da i nas sunce ogrije pa da se kao nekad kupamo u nasem bazenu bar ljeti kad vec nemamo nista. Iz vasih slova u bozije usi pa da nam se djeca okupaju u Zimskom bazenu.

željo
Gost
željo

Eh da li ću se okupati na zatvorenom bazenu,,,,ikad…možda nikad…

Balašević
Gost
Balašević

U strategiju su zaboravili staviti glavnu, najjeftiniju stvar koja sigurno prolazi i za koju neće dati ni marku : smanjenje broja osoba u evidenciji zavoda za nezaposlene, a uslijed masovog odlaska mladih u Njemačku .

ado
Gost
ado

Jel to Sena planirala sa Minom,pa da pozovu penzionere savjetnike načelnika na kupanje u zatvorenom,jer nas je Lafinaš sa savjetnicima do sada kupao na otvorenom.

Diplaš moj
Gost
Diplaš moj

Kad neme sadašnjosti onda se dipla o budućnosti. U sadašnjosti, za pola mandata, napriskak malo asfalta, napriskak koji stub za rasvjetu pred kućama partijskih aktivista, napriskak prevoz u zabačena lukavačka sela, napadno dodvoravanje Hrvatima i Srbima, ali zato su obećanja za budućnost sjajna kao božićna jelka na Bremen-placu. Kad ova ne ispuni smisliće nova, aerodrom u Bokavićima, kosmodrom u Kruševici i sve tako. Hajde jadan završi makar jedan posao do kraja.

Sodakox
Gost
Sodakox

Hahaha pa nije 1 april

Mufid
Gost
Mufid

Ne bi ga bolje napisala ni Braća Grim.