Zvanično počela sezona grijanja

4 1.329

Danas je i zvanično počela sezona grijanja 2020/21. Isporuka i distribucija toplotne energije odvija se uredno (do problema dolazi u onom dijelu gdje kućne instalacije nisu ispravne, odnosno gdje nedostaci nisu na vrijeme otklonjeni), javljeno je iz JP RAD.

Podsjećamo korisnike usluge centralnog grijanja da je prema zakonu o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova instalacija centralnog grijanja i uređaja zgrada TK, obaveza upravitelja zgrade održavanje zajedničkih dijelova instalacija centralnog grijanja, te da se u slučaju potrebe za hitnom intervencijom treba obratit njima.

Odlukom o snabdijevanju toplotnom energijom na području općine Lukavac čl. 8. definisano je: korisnici toplotne energije, dužni su o svom trošku sistematski održavati i kontrolisati kućnu toplovodnu instalaciju,  a u slučaju kvara za vrijeme sezone grijanja brzo otkloniti kvar ili havariju.

Pozivamo korisnike koji imaju dugovanja prema J.P. ”RAD” d.o.o. Lukavac, da svoje obaveze izmire u što kraćem roku, te se zahvaljujemo korisnicima koji uredno plaćaju svoje račune i time pomažu u održavanju vodovodne mreže i sisteme grijanja.

1 1 vote
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Dzeko

Nacelniku su bili topli prije deset dana

anos

dobar joj lak noktiju

Milenko Blagojevic

Haman mu je vruće.Baš se zacrvenio ko haspurlija …

Dzeko

Grijanje kao zmigavac. Radi-ne radi

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x