Lukavac: Zimska služba spremno dočekala snježne padavine

0 714

Nove snježne padavine nisu iznenadile radnike zimske službe JP RAD d.o.o. Lukavac koji su još od ranih jutarnjih sati izašli na teren i čistili puteve i trotoare. Posipanje soli po trotoarima se obavlja i danas.

Zimska služba spremno je dočekala snježne padavine. Svi putni pravci koji su u nadležnosti J.P. RAD d.o.o. Lukavac su prohodni. Ekipe Zimske službe neprekidno rade na čišćenju putnih pravaca, a sva raspoloživa mehanizacija je na terenu. Pored čišćenja putnih pravaca naši radnici rade i na uklanjanju snijega i leda sa trotoara sa ciljem da se omogući lakše kretanje pješaka. Na stanju su dovoljne količine posipnog materijala soli i rizle, kao i tečnosti za topljnje leda. Prioritetni pravci su definisani programom higijene grada od strane Općinskog vijeća, a misli se na putne pravce održavanja autobuskih linija, izjavio je za naš portal Anel Osmanović, PR JP RAD d.o.o. Lukavac.

Iz JP RAD pozivaju vlasnike putničkih i teretnih motornih vozila da vozila pomjere sa prometnih ulica za nesmetan rad Zimske službe.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x