Lančani sudar na ulazu u Lukavac

2 3.531

JP „Rad“ Lukavac

Vodosnadbjevanje uredno i bez problema. Voda iz gradskog vodovoda ne zadovoljava kvalitetu propisanu prema Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće, ali se kao takva može koristiti za higijensko – sanitarne potrebe. Neovlaštenim licima zabranjeno je da otvaraju i zatvaraju vodovodne armature, instalacije, hidrante i ostale uređaje, osim u slučajevima kada je to nužno u cilju sprječavanja šteta većih razmjera (pucanje cijevi, požara i sl). 

Odvoz smeća protiče bez problema i regulisan je planom odvoza. U toku aktivnosti na uređenju zelenih površina u gradu.

Elektroprivreda BiH

Za danas nema planiranih isključenja.

Dom zdravlja Lukavac

Jučer je pruženo 167 ljekarska pregleda, dok su medicinski tehničari prižuli 230 usluga.

Vatrogasna jedinica Lukavac

Nema zabilježenih intervencija.

Policijska stanica Lukavac

U toku noći zabilježena jedna intervnecija. Riječ je o saobraćajnoj nesreći na ulazu u Lukavac u kojem su učestvovala tri automobila. Na sreću nije bilo teže ozlijeđenih, a pričinjena je manja materijalna šteta.

2
Komentari

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Milenko BlagojevicMujo Becirovic Recent comment authors
newest oldest most voted
Mujo Becirovic
Guest
Mujo Becirovic

Pa do kad ce Gradjani koji koriste Gradsku vodovodnu mrezu placate vodu za pice a dobivati smeceod vode I kako sami kazu nije za pice ali nizasta drugo mozda samo za zaljevanje basta. Stradase kod gradjana I ti aparati za domacinstva koja koriste gradski vodovod jer je voda puna pijeska I svasta drugog sto nebi trebalo da bude u void. Pa toliko nas godina varaju sa tim racunima jer bi cijena ove vode sto je sad koristimo trebala da bude 60-70% niza u odnosu na kvalitet vode za pice koja bi trebala da bude u pipama.

Milenko Blagojevic
Guest
Milenko Blagojevic

Srcani udar na ulazu u Lukavac…