Sindikat rudnika Kreka povlači potpis i ne želi učestvovati u solidarnoj akciji

1 2.347

Sindikalna organizacija rudnika Kreka povlači potpis i stavlja van snage akt kojim je stavila na raspolaganje svoj žiro račun Općini Lukavac kao predlagaču inicijative za solidarno prikupljanje sredstava za pomoć porodici Ribić Begajeta, piše u dopisu Sindikalne organizacije rudnika Kreka.

Kako navode, ovu Odluku su donijeli zbog stalnih optužbi od strane Ribić Begajeta i načelnika Općine Lukavac Edina Delića na račun Sindikalne organizacije. Ističu da nisu imali nikakvih obaveza prema porodici Ribić, a sve je rađeno na inicijativu načelnika Delića i na dobrovoljnoj bazi, a što se vidi i na potpisanom sporazumu.

Povodom ovog obavještenja, u Općini Lukavac održana je tajna press konferencija na kojoj je načelnik Delić pozvao Upravu rudnika Kreka da prihvati činjenice na ponašanje Sindikalne organizacije i da iskaže svoj stav da ostaje kod obaveze koju su preuzeli.

Podsjećamo da je 15. juna istekao rok za isplatu iznosa od 95.000 KM za pomoć Ribić Begajetu od čega je dobrovoljno prikupljeno oko 10.000 KM.

0 0 vote
Ocijeni članak
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Sakib

Ovaj Delić bi i ove što štrajkuju glađu ostavio gladne …HaHHAHAH joj prdeliću prdeliću

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x