Šikulje: Delić predložio da se solidarnim prikupljanjem novca pomogne vlasniku parcele

12 3.523

Višegodišnji imovinsko-pravni spor uprave rudnika Šikulje u Lukavcu i stanara čije se kuće nalaze u blizini tog rudnika, konačno je pred rješenjem.

Vlasnici kuća pristali su da uz naknadu napuste svoje domove, koji su, zbog činjenice da se nalaze na klizištu, postali opasni za život.

Proces iseljavanja ipak nije prošao bez incidenata – jedan od članova obezbjeđenja koje je angažovala uprava rudnika, napao je snimatelja RTV TK.

– Rudnik je prihvatio naše prijedloge, bit će isplaćen nesporni dio, a ostatak će ovisiti o sudskom postupku. Mi ćemo povući tužbu, rudnik već ulazi u posjed i rudari su pomgli da se iznesu stvari porodice Spahić. Sudski vještaci su procijenili 117 hiljada KM, a sada su pristali da isplate oko 80 hiljada, a ostatak koliko bude određeno u sudskom postupku – rekao je Mirnes Ajanović, advokat Ibrahima Spahića.

Što se tiče slučaja Begajeta Ribića, on je obišao novu kuću kao i štale gdje će biti smještene njegove životinje. Priznat mu je manji dio naknade, pa je načelnik Općine Lukavac, Edin Delić pronašao rješenje za nadoknadu razlike od gotovo 50.000 Eura:

-Ovim putem javno pozivam sindikate, organizacije, fabrike u Lukavcu, Elektroprivredu BiH i druga preduzeća, puna su nam usta zaštite radnih mjesta, pa evo prilike, kada nas puno učestvuje ovaj ćemo problem riješiti.

Više na LINKU

12
Komentari

avatar
8 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
13 septembarBorac Armija BiHMujo BecirovicSamo kazemSoda Recent comment authors
newest oldest most voted
Borac Armija BiH
Guest
Borac Armija BiH

Sergija za Delića.

Crkvenko
Guest
Crkvenko

Evo rješenja za lafinaša.
Neka njegovi savjetnici dadnu po jednu penziju,neka njegove sluge koje je zaposlio po općini, vatrogasnom,domu kulture odvoje po jednu platu. Zatim neka pozove firmu iz gradacca koja je plavila keš sa fiktivnim ugovorima i poslovima, onda neka se javi pavic, on je također sisao keš iz općine. Malo neka odvadi od sajma list, posto se i tu dobro skine kajmaka,neka njegova udruzenja građana-neformalne grupe građana malo odvade. Koliko je dao para za prevoz za ozren, i kudove sa ozrena , mogao je kucu kupiti ovim iz sikulja.
Neka petlja na čelu sa siskom, memicem, begom i onim hadzijom postave stand po lukavcu i mjesnim zajednicama pa neka saberu koji šamar.
Svakim danom si sve ofirniji lafinasu… Mani se šuplje, radi nesto za dobrobit opcine, mani se slikanja i konstantnog ulijetanja u kadar.

Samo kazem
Guest
Samo kazem

Što pucaju komentare ovi SDA botovi na ovom kvazi SDA portalu ??

maak
Guest
maak

Szo nisi solidarno po opcini i u sdp gnijezdu sabirao pare za nove dzipove i skupe restorane pametnjakovicu delicu

zare
Guest
zare

Ne treba solidarno skupljati novac , nek Delić da pare koje je “marno” za kupovinu vlastitog automobila u Pavić komercu nakon što je izvršio nabavke vozila za općinu, a mogao bi malo i Čačković odvadit od svog Džipa kojeg je sufinansirala općina Lukavac u Cosmos -comercu u Tuzli. Mi obični građani nikad nismo plaćali gluposti. Davno je ovaj problem trebao riješiti Delić sa saradnikom Osmanom zv.Halali pa ne bi ni došlo do ovih problema. Ogromna je šteta koju su napravili Rudniku i rudarima svojim neradom, da je Titino vrijeme već bi davno bili u zatvoru zbog ne činjenja.

Tryt
Guest
Tryt

A mi građani Lukavca pokrećemo inicijativu da Vi Opštinari na čelu sa Drugom Načelnikom Solidarmo vratite naše Protuzakonito više godina prikupljane pare (od građana) na ime GGZ-a u Lukavcu gradu, jer u protivnom formiraćemo udruženje građana oštećenih takvom nelegalnom odlukom!!! Kad nam vratite sve te otete pare i uplatite na Žiro račun, koji ćemo kao udruga da otvorimo, onda ćemo odlučiti da li ćemo iste da doniramo i u kakve humanitarne svrhe!? U svakom slučaju, Deliću te Tvoje Lafinaške komunističke i utopističke ideje, koje tebi opet samo služe u Predizbornoj kampanji za Presednika SDP-a nas uopšte ne interesuju! Pročitan si ti Duminašu odavno od svakoga ko je htio ikad imalo da razmisli ko si i šta si ti u stvari!? Smislio ti…humanitarni račun, Ajde? jesil to Sam smislio ili ti je pomagao neki od tvojih načitanih savjetnika koje si nagurao u Opštinu oko sebe? Možda ćemo i za tvoju predsjednničku kampanju onda da skupljamo humanitarni novac, a onda idući mjesec da se “porežemo” ko Rudari i da skupimo novac možda i za “Junuzović Kopeks” da može sa novim rudarskim mašinama da nastavi da radi obzirom da je odavno angažovan na tom istom rudniku- kopu Šikulje, … itd. svaki mjesec ćemo… Read more »

Soda
Guest
Soda

Sto ti nije esdea mujkic rjesavao te probleme,,,on je bio 12 godina i dopustio da se nagomilaju ti problemi,,,,Hoces da Delic rjesava tudje sranje…razmisli malo sta pises…

Mujo Becirovic
Guest
Mujo Becirovic

E bas si glup ko noc. Jel ti taj GGZ bio i kod Dzevada Mujkica pa se niko nepobuni sto je to i tad bilo. Nego navalio si ko mutav na telefon na Delica kao da je on sa carobnim stapisem pa moze sve rijesiti sto su drugi prije njega krivo uradili. Ti haman nemas pametnija posla nego srati po ovom forumu kao da ti je moderator brat. I on je svasta pisao kad se izlila voda kao da Lukavac pliva u fekalijama pa Edo ih izbacio iz cijevi sigurno kao da to nije bilo i za vrijeme Dzevada i svih predhodnih Nacelnika. Malo se prisaberi kad sta hoces da napises i ti i taj moderator Soda Live.

13 septembar
Guest
13 septembar

Cobane mujo informiraj se kad je donesena zvanicna presuda da je GGZ neustavna kategorija konju nepismeni…donesena je u prosle godine cobane u mandatu tvog lafinasa kakav dzevad ?! Bunio se ili ne tad nije bilo osnove da se bunis sad ima crno na bijelo !!!

muharem
Guest
muharem

Ovaj Delić je definitivno negdje nagrajiso!

Slika govori više od Lafinaša
Guest
Slika govori više od Lafinaša

Evo stručnog objašnjenja da mi u Lukavcu u stvari i nemamo Načelnika, nego pacijenta – malo teži slučaj :

https://faktor.ba/vijest/strucnjaci-govore-za-faktor-sta-fotografije-koje-objavljujemo-na-drustvenim-mrezama-govore-o-nama/35514

Mujo Becirovic
Guest
Mujo Becirovic

A ti jarane jedes g***a a kifla bon. Ako nemas sta pametnije napisati nemoj ni ove gluposti kao da si iz predskolskog upravo izasao.