Sarajevska Općina Centar finansijski pomogla Lukavac i gradove na TK

4 1.087

Sarajevska Općina Centar je, kao izraz solidarnosti sa Gradom Tuzlom i gradovima i općinama Tuzlanskog kantona, donijela Odluku o dodjeli finansijskih sredstava za finansiranje projekata na saniranju šteta nastalih nastale kao posljedica prirodne nesreće u mjesecu junu ove godine.

Ovom Odlukom Gradu Tuzli su dodijeljena sredstva u iznosu od 30.000 KM, dok je po 20.000KM dodijeljeno gradovima Srebreniku i Gračanici, te općinama Lukavac, Kalesija, Banovići i Čelić.

Povodom potpisivanje ugovora o primopredaji novčane pomoći u iznosu od 150 hiljada KM koju je Opština Centar Sarajevo odobrila pomenutim lokalnim zajednicama, u Gradskoj upravi Tuzla danas je održan sastanak kojem su prisutvovali gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, savjetnik načelnika sarajevske opštine Centar Mustafa Resić, gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović, kao i načelnici Čelića, Kalesije, Banovića i Gračanice, dok načelnik opštine Lukavac, Edin Delić nije prisustvovao ovom sastanku.

“Mi znamo da je ovo samo izraz solidarnosti sa našim prijateljskim gradovima i općinama u Tuzlanskom kantonu. Svjesni smo da nema sredstva koji mogu nadoknaditi štete, ali i ovaj put je kao i 2014. godine Općina Centar sa svojim prijateljima ovdje u Tuzli kod domaćina, gradonačelnika Jasmina Imamovića zajedno sa kolegama iz drugih šest gradova, odnosno općina sa područja kantona. Vjerujemo da ćemo se u narednim vremenima susretati i u nekim boljim i drugačijim prilikama, izjavio je za RTV Slon Mustafa Resić, savjetnik načelnika Općine Centar.

Leave a Reply

4 komentara za članak "Sarajevska Općina Centar finansijski pomogla Lukavac i gradove na TK"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Suljo Preletačević
Gost
Suljo Preletačević

Ne smije Delić drugu Jasminu u kancelariju, smije samo pisati po Facebook-u, ali ga ne smije u oči pogledati, jer zna šta je sve lagao i uradio. A vala, nije mu tu ni mjesto :)))

Milenko Blagojevic
Gost
Milenko Blagojevic

Drug Jasmin je covjek i politicar od formata, a gospodin Lafikus je populisticki karijerista od zanata…

SDA=SBIH=PORAZ2018
Gost
SDA=SBIH=PORAZ2018

Pa općina Centar je jača od 10(Živinice,Kalesija,Bihać,Zenica,Visoko,Zavidovići,Maglaj,Odžak,Srebrenica,Vareš)

Dzeko
Gost
Dzeko

Sadaka. Da je nacelnik pametan kao sto nije imali bi veci prihod od poreza nasih dragih trovaca nego sve Sarajevske opcine.