Šaban Bečić SDA zamijenio sa SD, razlog: direktorska pozicija!? (FOTO)

23 6.957

Dosadašnji vijećnik SDA u OV Lukavac Šaban Bečić, od danas je i zvanično novi član Socijaldemokrata BiH.

Nezvanično saznajemo da je ovaj transfer iz SDA u SD zbog direktorske pozicije u OŠ Dobošnica. Naime, stranka načelnika Delića, SD je u procesu imenovanja direktora OŠ Dobošnica, a u nedostatku kadra, priliku je iskoristio Bečić koji je ujedno i zaposlenik ove škole.

Osim direktorske pozicije, Bečić bi trebao obnašati i funkciju predsjednika MO SD Berkovica.

Konkurs u školi je otvoren, a uskoro očekujemo potvrdu ili demant ovih nagađanja u javnosti. Obzirom da će izbor direktora pokazati pozadinu “transfera”.

Šaban Bečić je bio član SDA 30 godina, odlučio je pristupiti novoj, što je i objavljeno na službenoj stranici Socijaldemokrata BiH OO Lukavac.

Radujemo se kada među nas dolaze čestiti i pošteni ljudi. Šaban Bečić je vijećnik u OV Lukavac i od danas je u našim redovima. Berkovica je mjesto u kome imamo velika očekivanja i kome ćemo se jednako posvetiti kao i svim drugim gdje imamo naše vrijedne članove. Šaban je čovjek od velikog ugleda i bit će vrijedni borac za svoju Berkovicu! Dobro nam došao!” kažu iz SD Lukavac.

U nastavku možete pogledati i fotografije na kojima su članovi SD-a bez rukavica i maski čime pokazuju da se ne pridržavaju mjera, a ne drže ni propisanu distancu zbog kojih se “obični” građani kažnjavaju.

Posebno je ovo zabrinjavajuće za doktora Adnana Aljukića, koji svakodnevno boravi i susreće se sa pacijentima u Domu zdravlja Lukavac.

23
Komentari

avatar
21 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
GinsengturkeshanSDA=SBIH=PORAZ2018DinoBorac Armije BiH Recent comment authors
newest oldest most voted
Crkvenko
Guest
Crkvenko

Egomanijak dominira i na slikama.

Fanta
Guest
Fanta

Da tu ima imalo pravne drzave, sad bi svi ovi sa slike morali barem kazne da plate. Al nema tu ni drzave, ni zakona, a ni nacelnika… Ima li igdje evidencija koliko je ovaj opcinskih sluzbenika zaposlio u poslednje dvije i po godine? Mogli bi vi sa SodaLive to da istrazite, kad vec nacelnik ipak nije transparentan!

Sirutkom protiv korone
Guest
Sirutkom protiv korone

Narod ZNA ….KO je glavni Šaban na Općini !

Sahbaz
Guest
Sahbaz

Našli su Nultog Pacijenta. A gdje nam je Jakub, nigdje cojka? Da nije preso u Samoizolaciju?!

Dzeko
Guest
Dzeko

Sabane, da ti ja nesto kazem! Sve ti mogu halaliti. I frizuru i Delica i prelijetanje iz sda u sd. Al brate ta zelena jambolija? Pa to je moda 91-92. To je nedopustivo dragi Sabane.
Emerik bi te opleo da ti usi gore.

Sahbaz
Guest
Sahbaz

Ispravka krivog navoda
U pitanju je ipak zimzelena jambolija hahahaha ne budi kao Šaban!

sejo
Guest
sejo

O svakom čovjeku govore djela, tako je mene učio moj efendija, a ovo što je uradio TZV.efendija Šaban je licemjerstvo i izdaja zastave pod kojom je ušao u općinsko vijeće i ljudi koji su mu vjerovali.Znam ja da Deliću i Aljukiću nije ništa sveto ni partija ni partijski drugovi, ali me nije iznenadio ni tzv. ef.Šaban.Neznam kako će pogledati nakon ovoga nekim ljudima u oči. Nije ni čudo što imamo koronu, ja mislim da će nam biti još gore.Jer kad efendije krenu za Delićem koji kaže da nije bošnjak i to napiše u svoju biografiju i da mu nije vjera islam, te otvoreno jede krmetinu i pije brlju po Ozrenu onda se čovjek zapita šta će biti s nama.Bog da nas uputi na pravi put, a ovi gore nabrojani su davno zalutali.

Asim
Guest
Asim

SDA umjesto da zgazi ovu SD punu lopova i izdajica oni zbog fotelja i vlasti u TK napravise koaliciju i sve im dadose. Zbog koalicije je SD i dobio te skole gdje sad Delic postavlja cestite ljude za direktore. Sta reci sve g… i jedni i drugi

adis
Guest
adis

Šaban je ubleha kojoj sve može pasti u torbu.Poznato je njegovo ponašanje iz mlađih dana još dok je obavljao dužnost imama u džematu Berkovica i vjeroučitelja u Dobošnici D. U svetoj knjizi piše da “Allah neda umrijeti svome robu dok pravo lice ne pokaže”. Svi u ovoj ekipi su kao njihov vođa PRELETAČI i LICEMJERI koji bi rođenu mater prodali za svoju poziciju.Toliko o kvalitetu moralu i čojstvu SD i njihovih hodža.DObar je ovo primjer kome ne treba dati da vodi džemat.

adis
Guest
adis

Aljukić je davno pokazao pravo lice, baš kao i Delić zato me ne čudi ovaj prelazak tzv.efendije Šabana u ovu političku opciju, jer pravi imam ne mijenja dres.Toliko o njima. O koroni i izolaciji kao i o distanci. Jer za “ove” odavno distanca ne vrijedi, a kažnjavaju sirotinju i vode disciplinske postupke protiv vatrogasaca koji žele da zaštite sebe i svoje kolege od ovakvih kao što su oni jer za nji ZAKONI ne važe.

Turski Lukavac
Guest
Turski Lukavac

Pa zar u Ramazanu dragi Hodža da se sa Delicevcima dzematile slikas?!

sejo
Guest
sejo

Šabanu je HODŽA sporedno zanimanje, do kojeg ne drži ni malo, jer da je on pravi hodža držao bi se Allahove upute.Trebao bi se zapitat glavni imam u Lukavcu, ko nam uči djecu vjeronauku.Kakav će im uzor biti tzv.ef.Šaban. I ostali šabani koi nisu dostojni da nose bijelu ahmediju i da imaju zvanje ALIMA.

žiga
Guest
žiga

Isto je uradio i Prijić za funkciju diektora Centra za kulturu kada je otišao iz SDA u PDA, Kao predsjednik izborne komisije za referendum u Lukavcu je ukrao 300 listića i dao Deliću da ih štampa i pusti u promet na teren. A sad radi za Delića, snima razgovore s njim i snimke nosi Irfanu u SDA, da mu se na vrijeme uvuče jer vidi da je Delić pušiona na sljedećim izborima.
A on bi da sačuva poziciju direktora jer nezna on ništa drugo biti nego direktor, obzirom da mu je to prvo zaposlenje.Zato prima Delićeve kadrove u Dom kulture, a mladi iz PDA nek hodaju po cesti.

Dino
Guest
Dino

Hahahah jest nekom krivo sto mali radi. Digo dom kulture na noge! A ti sjedi i piskaraj a fukara si ljubomorna do bola

Milenko Blagojevic
Guest
Milenko Blagojevic

Haman Mu treba i “halal” i “hamal”…

Istina
Guest
Istina

Ovaj hodza ce sigurno u dzenet.

Borac Armije BiH
Guest
Borac Armije BiH

ŠABANI U DOBA KORONE -željni vlasti, odbacuju dresove i predhodne ideologije. A šta ce te kada budete pušiona nakon lokalnih izbora, gdje će te tada.Ovaj efendija je baš željan vlasti, malo mu što je od SDA dobio dosta, hoće više, malo mu.Ovo nije dobar pedagoško – odgojni primjer za mlade i trebalo bi ga sankcionisati, prvom prilikom.Za primjer.

maak
Guest
maak

Povecava se broj papaka u tkz sd prljic a sad iovaj saban tkz hodza . Sad moze saban sa delicem siriti populisam po ozrenu i krkat krmetinu

turkeshan
Guest
turkeshan

vidi condora, vidi condora, na koju poziciju si ti zabacio udicu

Ginseng
Guest
Ginseng

Pa svi su oni od početks uz Delića zbog interesa. Ako on dobije srčani bit će više uplakanih u Lukavcu nego kad je Alija umro.

SDA=SBIH=PORAZ2018
Guest
SDA=SBIH=PORAZ2018

Prelaz iz jednog dijela koalicije Petak13 u Drugi
Prvi puta Berkovčani neće glasat za Hodžu

Condor12
Guest
Condor12

Ja ne vidim nikakv problem sa ovim postenim covjekom znam ga kao malo dijete uvijk primeran bio i uzor postenja. Njegova porodica je primer ostalima na cijeloj Opstini Lukavac vrijedno rade i nikome ne cine zlo naprotiv pomazu uvijek svima u nevolji. Kao vjernik je na visini svoga zadatka kojeg je obavljao i kojeg trenutno obnasa. Oni koji ga ne poznaju, bolje da ga ne komentarisu jer svaki komentar u negativnom kontekstu je grijeh od Boga. Mene licno da pitaju ja bi ga postavio umjesto Delica a ne za Direktora jedne osnovne skole koja je nevidljiva i nebitna za ovog covjeka koji plijeni svojim postenjem i dobrotom. A sto je napustio SDA stranku nista neobicno ona se svakako i rasipa polako al sigurno svi znaju da je u Banovicima kopletan Odbor dao otkaz i 12.000 clanova i sta neko vidi problem u Becicevom prelasku u SD . Vide samo SDA koja je izgubila Berkovicu u glasackom smislu.

Condor12
Guest
Condor12

Za ovoga Adisa
Adise, kao prvo ti i ne poznas doticnog Sabana kako vidim opijen si SDA strankom koja 30 godina vlada a zivot u BiH postaje sve gori i gori. Kao mlad covjek vjerovatno i jesi ne vidis dalje od svog praga da li si se zapitao kuda ode nasa mladost i pamet posljedni 10 godina nije sigurno od dobrote a SDA vlada jos uvijek. Ako nesto ne valja treba mijenjati na bolje a ne cekati da se samo rijesi. Sinovi zive sa ocem i kad vise ne ide biraju sopstveni put u zivot koji oni kreiraju znaci ne zele vise slusati rodjenog Oca. Tako i Saban ne zeli vise biti u stranci koja pravi greske a nista ne cini da ih ispravlja promjene su stvarnost i neizbjezne u svakom drustvu pa i u nasem. Zato ohladi malo Saban radi posteno i poljoprivredu a i svoj Pedagoski posao kako treba, jeli bogati da li ti je doticni duzan ako jeste posjeti ga vratit ce ti dug budi siguran jer ga poznajem bolje nego ti , ali u tebi vidim mrznju prema Sabanu samo zato sto je napustilo SDA stranku a ne sto je los covjek kako ga ti opisujes.