Ribočuvarima SMUĐ-a potrebna pomoć u radu

2 1.849

Ribočuvarska služba SRD SMUĐ Lukavac dugi niz godina se bori protiv krivolovaca koji na ne dozvoljen način godinama izlovljavaju ribu iz jezera Modrac. Ribočuvarima se u decembru 2018 god. priključilo dvadesetak momaka koji su svoje slobodno vrijeme odvojili da pomognu u sprečavanju krivolova na jezeru.

Ekipa volontera je u protekla dva mjeseca napravila preko 30 akcija kako u dnevnoj tako i u noćnoj smjeni i u tim akcijama iz jezera su izvadili preko 70 mreža prosječne dužine oko 50 metara.

Prepoznavši rad volontera pojavio se i određen broj donatora koji su svojim doprinosima kako finansijskim tako i materijalnim pomogli volontere da što bolje i sigurnije obavljaju ovaj ni malo bezopasan posao. Samo neke od donacija su kabanice, odijela, kombinezoni, čizme, baterije, reflektori, dvogled za noćno posmatranje jezera, gorivo itd.

Sve mreže koje su pronađene i izvađene iz jezera su uništene i spaljene. Otvoren je račun u banci za donacije volonterskoj ribočuvarskoj službi SRD Smuđ. Sve donacije će biti usmjerene isključivo za kupovinu goriva i opreme za rad ribočuvarske službe.

Unaprijed se zahvaljujemo svim donatorima i dobrim ljudima koji vole jezero Modrac. Naš krajnji cilj je da iskorjenimo krivolov na jezeru Modrac i to samo možemo uz vašu podršku. – ističu iz SRD SMUĐ Lukavac.

Ukoliko želite pomoći ovim volonterima možete na sljedeći način:

Broj računa: 5555000041808320

Broj računa za inostrane uplate: Iban: BA395550000041821762 SWIFT: NOBIBA22 NOVA BANKA A.D. BANJA LUKA NAPOMENA: za instrukcije uplata iz inostranstva nam se obratite u privatnim porukama.

Leave a Reply

2 komentara za članak "Ribočuvarima SMUĐ-a potrebna pomoć u radu"

avatar
najnoviji najstariji popularni
blinker56
Gost
blinker56

Tako i treba, izbusite krivolovcima camce.

Mujo Becirovic
Gost
Mujo Becirovic

Pa sta ce sad ti jadni krivolovci od cega ce sad oni da zive. To je trebalo prije 20 godina da se uradi angazovati ipoliciju jer krivolovasi imaju naoruzanje i vrlo su agresivni. Trebalo bi da posle 19 sati nesmije se vozati jezerom koga uhvate dernut mu kaznu da mu usi otpadnu pa ne bi vise niko to radio. A sami znamo kako je kod nas. Spale se mreze oni druge nabave a oni sa Poljicke i Sericke strane su kao usisivaci pokupise ribe iz jezera.