Promijenili mišljenje: “SDP Lukavac je ZA ulazak u vlast sa SDA”

4 1.935

Na Zvaničnoj Facebook stranici općinske organizacije SDP Lukavac objavljeno je saopštenje za javnost u kojem je donesena Odluka da SDP Lukavac je ZA ulazak u vlast sa SDA na nivou Skupštine TK i traže od zastupnice Mirele Memić da podrži ovaj prijedlog.

Ovim postupkom je OO SDP Lukavac direktno prekršio odluke organa SDP BiH i Statut SDP-a koje su usvajanjem izvještaja o radu Glavnog odbora i Predsjedništva prihvaćene i potvrđene od strane Kongresa.

Očigledno je da se na sve načine želi “izazvati” reakcija Predsjedništva SDP-a BiH koja će vjerovatno uslijediti vrlo brzo.

Nije poznato da li je bilo kvoruma, ali prema podacima na zvaničnoj stranici, predsjedništo OO SDP Lukavac čine:

Delić Edin (predsjednik),Tokić Hasan, Čufer Zlatan i Todorović Dragan, Mujić Mirsad, Mujagić Eldar, Tomić Božo, Mahovkić Jakub, Brkić Sulejman, Hodžić Hajrudin, Ibrakić Hasan, Jusufović Nermina, Dugonjić Enes, Murselović Nizama, Omerdić Kenan, Đuzić Amra, Mahovkić Adem, Efendić Munib, Hrvanović Denis.

Saopštenje možete pročitati u nastavku:

Alarmantna politička situacija na Tuzlanskom kantonu bila je tema jučerašnjeg sastanka Predsjedištva OO SDP BiH Lukavac. Suočeni sa činjenicom da su građani taoci interasa političkih centara moći iz Sarajeva i da zbog toga građanke i građani Lukavca trpe ogromne posljedice u smislu milionskih grantova za generacijske projekte kao što je pitka voda, regulisanje korita vodotoka, problem zagađenosti i niz drugih gorućih problema koji se mogu riješiti ili ublažiti, PredsjedništvoOO SDP BiH Lukavac donijelo je zaključak:

„Predsjedništvo OO SDP BiH Lukavac je ZA ulazak u vlast sa SDA na nivo Skupštine Tuzlanskog kantona i tražimo od predstavnika OO SDP BiH Lukavac zastupnice Mirele Memić u Skupštini Tuzlanskog kantona da podrži ovaj prijedlog za ulazak u vlast sa SDA na nivou Tuzlanskog kantona.“ Općinska organizacija SDP BiH Lukavac je u službi građana. Zbog novčanih tranši od aktuelne Vlade TK koje su preusmjerene u Sapnu, Banoviće i druga PDA uporišta samo u 2018. godini građani Lukavca i Tuzle su oštećeni za milionske iznose, puno više nego što su građani Lukavca uskraćeni od prethodnih vlada. Imamo odgovornost prema građananima i onima koji su nas podržali i dali nam priluku da implementiramo plan i program koji prezentovali.

4
Komentari

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
SDA=SBIH=PORAZ2018Milenko BlagojevicrealanSDPA Lukavac Recent comment authors
newest oldest most voted
realan
Guest
realan

Joooj kakvi su smradovi postali ovi. Pa nvjerovatno je sta covjek uradi jedinoj ozbiljnoj alternativi na opstini Lukavac. Dovede i popuni predsjednistvo clanovima iz drugih partija pa cak i iz SDA i sad oni glasaju da se ide sa SDA.
Otpadu ljudski i politicki, naprvio je situaciju u kojoj Mirela sta god da odluci bit ce da djeluje protiv odluka organa. Ako glasa da se ide sa SDA, onda je protiv odluke GO, a ako glasa da ne ide sa SDA, onda je protiv odluke Predsjendistva.
To moze samo Edin i naravno ponoviti u svakom obracanju mantru o “geneacijiskim projektima”, ko ti smeta u Lukavcu za generacijsiske projekte, mozda smatras pruzni prelaz i sajlu ‘generacijiskim projetima”??

SDPA Lukavac
Guest
SDPA Lukavac

E ako nas Mirela Memić ne izvuče iz ovog gliba i ne pokrene te generacijekse projekte kanalizacije i plitke vode e ne znamo ko će hahahaha o jebem te državo sa degeneracijskim pristupom ko se sve ovdje pita hoćel vode bit i govana u kanalizaciji …

Milenko Blagojevic
Guest
Milenko Blagojevic

Racionalno i pragmaticki gledano, koalicije koje su izgledale nemogucim, svuda u svijetu su cesto bile i realizirane. Bile su to koalicije koje su morale da prelome na osnovu dugorocnih drustveno-plitickih i interesa i potreba.Narocito se to odnosi na (cesto naizgled) dijametralno suprotnim i iskljucivim programima i ciljevima..Pogotovo se ta konstatacija odnosi na nepomirive stavove,programe i ciljeve ljevice i konzervativnih partija. Cak su poznate koalicije ljevice i desnice;te i konzervativaca i desnice,kao u Austriji npr.Bili su to ,sahovskom terminologijom kazano,iznudjeni politicki potezi sa mnogo zrtava i anpasan-a.Bila je to vise takticka kohabitacija zbog obostranih strategijskih ciljeva. Igralo se na jalovi remi koji je bio posljedica ceste pat-pozicije. U sustini , niko nije bio zadovoljan tom pozicionom igrom koja je tesko mogla da odluci ishod iste.Za glavne igraci,sekundante i organizatore takve igre jedini car je bio da se ostane na tabli dokle god moze. Najveci gubitnici su bili gledaoci i navijaci koji nikakve fajde od takve igre nisu imali. Kada bi pocetno latentno gundjanje preraslo u manifestno nezadovoljstvo,onda su igraci i njihovi timovi jednostrano reagirali i cesto potezali za “nemogucim “potezima.Bitno je bilo partnera izbaciti van table kako bi se sav odijum nezadovoljstva srucio na partnera u igri,tj, protivnika. I nista ovo… Read more »

SDA=SBIH=PORAZ2018
Guest
SDA=SBIH=PORAZ2018

Jedini koji ej rekao NE je Gospodin Hasan Ibrakić
Bravo Hasane
Ostali Fuj