Belamionix

Prolongiran rok za zatvaranje deponije Potočari

Divlja deponija pored Puračića
6 1.225

Danas je prema nalogu Federalne inspekcije istekao period do kada je bilo potrebno ispuniti uslove izdate u Rješenju od prije tri mjeseca.

Mi nismo izvršili ni jedno od Rješenja jer naše preduzeće nema sredstva za ograđivanje deponije koja je u vlasništvu Općine, a koja je data nama na korištenje. Izjavio je prethodne sedmice za naš portal Nehrudin Osmić, direktor JP RAD Lukavac.

Ovo nije, niti može biti politički izazva problem. Mi smo u proteklom periodu uputili najmanje 20 zahtjeva Službama i načelniku Općine Lukavac da se problem rješavanja pitanja deponije stavi kao prioritetan i da se riješi na jednoj od sjednica OV i da se sredstva za sanaciju deponije moraju planirati u budžetu. Problem je izazvan indolentnim ponašanjem službenika Općine, koji ni jednog momenta nisu pokazali želju za rješenje problema. Znamo kako bi izgledala urbana struktura grada ukoliko se smeće ne bude vozilo samo nekoliko dana, a da ne govorim o mjesecima. Grad bi veoma brzo postao zatrpan smećem. Izjavio je Osmić

Kako saznajemo iz JP RAD, do zatvaranja demonije Potočari, ipak neće doći u naredna tri mjeseca, jer je danas rok prolongiran.

Ostaje da se vidi da li će Opština i JP RAD ispuniti uslove u naredna tri mjeseca.

0 0 vote
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
hamohamic

Nema komentara

Mujo Becirovic

Opet Nehro i njegova politika neodgovornosti. Uvijek je neko drugi kriv za tu deponiju na koju Komunalno vozi otpad i dato im na koristenje i valjda i odrzavanje pa neuzima Opstina pare za komunalne usluge nego Komunalno preduzece “RAD” koliko mi je poznato. I sta sad ja istresam smece i nek neko drugi to smece i cuva i ogradi deponiju. Nego Nehro ako nisi sposoban kao sto nisi nemoj onda svoju ljenost i neznanje u poslu prebacivati na neke Opstinske sluzbenike jer ti koji rade imaju svoje ime i prezime kao i sluzbu pa ih navedi da znamo ko nije uradio svoj posao ako je to trebao da uradi a ne ovako kao ti nemam ja ni komunalno nista sa tim. Sramota.

tosamja

Vrlo jednostavno rješenje, privatizovati komunalno i nametnuti budućoj kompaniji obavezu da izgradi deponiju (samostalno ili zajedno sa općinom). Nehru i ostale uhljebe u komunalnom staviti na milost i nemilost budućeg privatnika koji će naplaćivati komunalne usluge u Lukavcu. Zenica najbolji primjer…

blinker56

Svi ti koji danas upravljaju,sa Lukavcom,to jest-sa opcinom,komunalnim,bankama,policijom,skolama,obdanistem,i ostalim strukturama,Lukavca,pa to su ljudi koji su dosli sa sela ,gdje nisu imali kanalizaciju ,klozeti im bili napolju,smece bacali po livadama,ili u obliznji sumarak,pa sta vi ocekujete od takvih ljudi,pa oni neznaju sto je lijepo,nego daj pici narodnjake ,i,prkosi svom komsiji,ako mu je kuca za 1ciglu manja nego njegove,i novcanik laksi za jednu marku.Ziva istina.

Istina

Tako je. Lukavac nisu osvojili cetnici, ali su ga osvojili polupismeni turbomuslimani koji su unistili sve sto su dotakli.

tosamja

Gluposti valjaš, nema to veze sa ljudima sa sela, pa i tvoji roditelji su došli sa sela prije ne više od 50tak godina hajvane jedan i ti se sad praviš nekim građaninom. Pokrij se dekom al’ ne kolko si dug i sirok već kolko ti je tvoja mati (sa sela) podastrijela!

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x