PRESEDAN U BiH: Općinski načelnik predložio naplatu SVIH parking mjesta u Lukavcu (FOTO)?

15 5.994

30. sjednica OV Lukavac biće održana 24. Jula i već sada se može nagovijestiti da će biti jako zanimljiva zbog nekoliko tačaka koje se odnose na javna parkirališta i osnivanje novog preduzeća.

Naime, na prijedlog načelnika Edina Delića kao tačka 2. razmatrat će se Prijedlog i donošenje Odluke o javnim parkiralištima na području općine Lukavac, dok će se kao tačka 3. razmatrati Prijedlog i donošenje Odluke o osnivanju Javnog preduzeća za upravljanje, zaštitu i održavanje
parkirališta i obavljanje djelatnosti od javnog interesa „Putevi i komunikacije“ d.o.o. Lukavac.

Načelnik Delić je predložio slijedeće parking zone:

Zanimljiva je parking zona br. 17 koja glasi:

Parking zone unutar gradskih zona Centar 1 i Centar 2

Ovim se smatra da će parking mjesta koja nisu nabrojana u 16 tačaka, spadati u Zonu II naplate. Što znači da će se naplaćivati i parking mjesta pored stambenih zgrada!?

Ovo je presedan u Bosni i Hercegovini jer se nigdje ne naplaćuju sva parking mjesta pored stambenih zgrada.

CIJENE

ZONA 0 – 1KM (pola sata)
ZONA 1 – 1KM (sat), 5KM (cijeli dan), 80KM (mjesec dana) i 750KM (godina)
ZONA 2 – 0.5KM (sat), 5KM (cijeli dan), 50KM (mjesec dana) i 400KM (godina)

U slučaju da korisnici nemaju istaknutu parking kartu, nakon 10 minuta perioda za opomenu uslijedit će blokada vozila, dok deblokada iznosi 15KM.

15
Komentari

avatar
14 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
Pitagora iz NepalaMilenko BlagojevićEsoEdoMiki Recent comment authors
newest oldest most voted
Ovo govno izgubljeno treba otjerat odavde
Guest
Ovo govno izgubljeno treba otjerat odavde

Izgubio je ovaj i trku za predsjednika SDP-a, i mjesto u GO SDP-a, sad se evo isključuje iz SDP-a skroz…izgleda je izgubio kompas totalno…izgleda se sad sveti Lukavčanima što nisu “imali petlju” da GA nekako izglasaju da bude direktor Svemira…pa će da im u sljdećem prijedlogu počne naplaćivati i onaj zagađeni zrak koji je 2016 u kampanji najavio da će da čisti i od kojeg ćemo ” da prodišemo” …Aferim Glavonja! Aferim i tebi i “Rampama” oko tebe koje te prate čitave vrijeme od kad si uspio da nagovoriš senilnog Edu Muftića da te predloži kao istaknutog socijaldemokratu i čovjeka “za prošla i buduća vremena” , a da te Ekološki Forum sa Ademom Mahovkićem na čelu onda i preuzme (ko na dženazi) i da te izgura onda do načelnika preko Lafine o ekoooologiji , o mamu Vam blentavu svima što vas ima…

Lukavcanka
Guest
Lukavcanka

Pa on ne zivi u Lukavcu i ne parkira se, nece morati placati.
Pola od ovih nabrojanih nisu parkiralista vec saobracajna traka koju su stanovnici godinama napravili parkingom.

debil do debil
Guest
debil do debil

E jeste *** za načelnika našli svaka Vam čast *** policijski koji je ovo degen ovo svijet vidio nije kakkva je ovo mraka šta je ovo?

Edo
Guest
Edo

80 KM mjesec dana. Nije bundoglav normalan ako misli da ce ko placati parking po ovim cijenama.

nema potrebe
Guest
nema potrebe

Evo mjesta za njegove uvlakače gdje će ih zaposliti i koga postaviti za direktora već on to zna. Pa kako i nebi znao kada mu je glava kao KRUŽNI TOK.

Sinister
Guest
Sinister

Nek uradi prvo parking ispred doma zdravlja.Pa tek onda nek ide naplata.Mada, nema od tog nista.

Sifon sode
Guest
Sifon sode

Ja gluposti nevidjene.Izet Fazlinovic ima bolje ideje od vozda.

Milenko Blagojević
Guest
Milenko Blagojević

Valja finansirati “Radnicku partiju”. Rade li-rade”radnici”…

Debil PLJACKAS
Guest
Debil PLJACKAS

*** jedan kad rijesis problem zagadjenog zraka u Lukavacu, pitke vode koju placamo a nemamo onda se ufati problema parkinga i pljackanja jadnih gradjana .
Uradi nove parkinge u Lukavcu pa onda naplacuj a ne ove postojece koje su napravljeni sa zgradama za stanare istih, svaka zgrada ima parking i to joj je i uslov za izgradnju .
Nema 95% gradjana Lukavca primanja kao ti da moze da placa tolike nenormalne tarife koje si naveo *** jedan a moraju tu da stanuju i auta parkiraju.

Pitagora iz Nepala
Guest
Pitagora iz Nepala

Ovo je Bundoglavov kriminalni izum ovaj prijedlog!
Skontala je umišljena glava kako da sad od Lukavcana ponovo namakne u prosjeku po 20 KM/godišnje koje mu u budžetu više nema koje je do sad uzimao na ime NEUSTAVNOG GGZa?! Bilo bi vrlo pohvalno kada bi se naši općinski vijećnici konačno dozvali makar malo pameti i prestali da nasjedaju na Lafinasove sulude prijedloge koji samo imaju njegovu ličnu korist …čovjek je totalno izgubio osjećaj za vrijeme u kojem živi…i dalje je on u 1948 godini i ganja Staljinizam!!!

Milenko Blagojević
Guest
Milenko Blagojević

Haman ce pocet’,tobejarabi, i da baca sihire…

SDA=SBIH=PORAZ2018
Guest
SDA=SBIH=PORAZ2018

načelnik je sad u koaliciji s SDA znači ima 18 ruku,OV sad samo izvršava Lafi..Načelnikove hirove,Da li je povukao tužbu protiv vijećnika s kojima se svađao do neki dan

Miki
Guest
Miki

POZDRAVLJAM IDEJU DA SE POČNE NAPLAĆIVATI PARKING U LUKAVCU.
Što se tiče naplate parkinga iza zgrada, to je jedini način da se stanari imaju gdje parkirati jer će svi koji su do sada bili ispred kafića početi parkiranje iza zgrada.
Stanari će morati ići na parking ispred kafića u 0-ZONA.
Apelujem na OV I Načelnika da cijena mjesečne parking karte za parking oko zgrada za stanare bude oko 10KM, što je prihvatljivo za svačiji džep.

Eso
Guest
Eso

Konacno da se sjetio da se to moze napravit i u Lukavcu, medjutim ja se neslazem da se parking prostori koji se nalaze iza stambenih zgrada (ovi dosadasnji izgradjeni parkinzi) naplacuju.
Ti parkinzi treba da ostanu bezplatni tj. daje se mogucnost izgradnje novih parking prostora uz naplatu.
Ali naplata parking prostora je odlicna ideja i prijedlog jer ruku na srce vidimo svi kakav je javasluk u tzv. gradu, makar bi se zavelo nekog reda.

Eso
Guest
Eso

Ko mkze da vozi auto moze i parking da plati. Koja je razlika izmedjy Lukavca i Tuzle?
Ja se neslazem sa naplatom parking prostora iza zgrada ali ovaj haos na ulicama prelazi svaku normalu. Uostalom mozda bi ljudi poceli voziti bicikla, ili nemora cijela porodica ponedeljkom na pijacu svako svojim autom, mozda bi i neke autobuske linije postale rentabilne ili ako cemo izc na kafu moze se i prosetat do kafica a ne sa utima.
Kome je skupo nek nedolazi u tzv grad.
Ideja nije losa, ima prostora za doradu.
Velika vecina gradjana dipr kako je ovo sramota gdje se sve pojedinci parkiraju a evo sad kad je debeli predlozio ideju odjednom to nevalja.