Predstavnici Ambasade Republike Sjeverne Makedonije potvrdili učešće privrednika na sajmu List

0 1.877

U periodu od 9. do 11. maja 2019. godine u Lukavcu će se održati Međunarodni sajam turizma i ekologije, List 2019.

Iz tog razloga Općinu Lukavac je posjetio Riste Velkovski, otpravnik poslova Ambasade Republike Sjeverna Makedonija i Reshat Berisha treći Sekretar ambasade.

U ime općinskog načelnika delegaciju je primio Aziz Čačković predsjednik Organizacionog Odbora Sajma, inače savjetnik općinskog načelnika, te Izet Nuhanović direktor Sajma.

U otvorenom i vrlo srdačnom razgovoru potvrđeno je učešće privrednika i predstavnika privredne komore iz Republike Sjeverne Makedonije na ovom sajmu, a posebno je naglašena želja za saradnjom u oblasti kulture i razmjeni iskustava zaštite Ohridskog jezera od otpadnih voda koja bi se mogla primijeniti u procesu zaštite jezera Modrac.

Riste Velkovski je naglasio mogućnost da u narednom periodu predloži nadležnom ministarstvu imenovanje počasnog konzula Republike Sjeverne Makedonije u BiH sa sjedištem u Lukavcu što bi svakako doprinijelo uspostavljanju čvršće poslovne i kulturne saradnje kako između Lukavca i Ohrida tako i među dvije države.

Napominjemo da se za organizaciju Međunarodnog sajma List iz budžeta Općine Lukavac prethodne dvije godine izdvajaju sredstva u iznosu od 70.000KM, za razliku od prethodnih godina kada je taj iznos bio 35.000KM.

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar