Predstavljena lokacija za fabriku pitke vode u Lukavcu (FOTO+VIDEO)

4 4.631

Eksproprijacijom zemljišta kod Filter stanice u Modracu počelo je rješavanje problema vodosnabdjevanja Lukavca i prigradskih naselja.

Naime, na ovom lokalitetu će prema planovima biti izgrađena fabrika pitke vode. Kako je ovom prilikom rekao načelnik Općine Lukavac Edin Delić, cijeli ovaj projekat bi trebao biti završen u naredne 3 do 4 godine. Pored fabrike vode, planirana je izgradnja aqua parka i stambenih naselja.

Tim povodom općinu Lukavac je posjetila delegacija novoizabrane Vlade Tuzlanskog kantona na čelu sa ministrom prostornog uređenja i zaštite okolice Zvjezdanom Karadžinom i ministarom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vahidinom Smajlovićem.

Njima je prezentovan rad uspješnih privrednih subjekata koji zajedno zapošljavaju više stotina radnika, Boxmark i Em-Oniks, koje u ovom teškim vremenima rade na unaprjeđenju, modernizaciji i proširenju kapaciteta što će doprinijeti i novom zapošljavanju.

Članovi Vlade TK su pohvalili rad lokalne administracije koja je privrednim subjektima omogućila uslove za rad i napredak, ali i početak izgradnje fabrike pitke vode koja će građanima riješiti višedecenijski problem sa vodosnabdjevanjem.

4.7 3 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Nermin niksa

Opet Delic voda narod žedne preko vode.
Sad je znači aqualand premjestio iz Milina sela y Modrac…čestitam , šta kaže fabrika vode za aqua park…hoće biće tu taj aqua park možda opet kao 2014 kad su one poplave bile…to je ta lokacija predviđena za Modrac na Vodi…onda će načelnik vjetivatno u onu amfibiju da sjedne i da ganja alge po aqua parku…kakav nys product je ovaj ublehas poljicki

Sodakox

Hahahah hoće li taj aqva park biti biti na Malinjaku pored Lunaparka?

lucky luke

preskup projekat – odustanite u fazi ideje! te stvari je Viktor Schauberger riješio u prošlom stoljeću !
zivimo u predjelu bogatim vodom, zato nam ne treba sistem pumpi i prečišćavanja.
dovedi vodu sa bistaračkog kopa – pumpa je baci max 10 metara a onda slobodnim padom dođe do (pri)gradskih domaćinstava,
ili napravi bušotine u rejonu platoa koksare gdje postoje ogromne podzemne vode koje su dokumentovane.

Šoba

Eno Bijediću sude. NIje dosta 15 Maj pa sad hoće cijelo naselje da…

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x