Poznati zvanični kandidati za predsjednika SDP-a BiH: Edin Delić imao 3.116 potpisa

4 3.216

Centralna izborna komisija Socijaldemokratske partije BiH je na sjednici održanoj 15. aprila verificirala kontrolu pristiglih potpisa članova SDP BiH za nominirane kandidate.Prema tim rezultatima, Edin Delić ima 3.116 potpisa, Mladen Ćavar 614, Nermin Nikšić 7.648, te Svetozar Pudarić 1.824 potpisa.

Shodno navedenim rezultatima potpisa, a na osnovu člana 29. Pravilnika o održavanju unutarpartijskih izbora za predsjednika SDP BiH, CIK je utvrdio da su svi kandidati, izuzev Mladena Ćavara, ispunili uslove kojim se njihova kandidatura smatra valjanom i time može biti potvrđena na sjednici Glavnog odbora.

CIK SDP BiH pozvao je kandidate i medije da predstojeća kampanja za predsjednika SDP-a, prema modelu Jedan član-jedan glas, bude praznik demokratije, kakav ova država, nažalost, nema na redovnim parlamentarnim izbornim procesima za državne institucije.

Leave a Reply

4 komentara za članak "Poznati zvanični kandidati za predsjednika SDP-a BiH: Edin Delić imao 3.116 potpisa"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Milenko Blagojevic
Gost
Milenko Blagojevic

Biti ambiciozan i kompetentan, je preduslov karijere.
Biti preambiciozan i nekompetentan , je preduslov kraja karijere.
Posebno, u politici…

Mujo Becirovic
Gost
Mujo Becirovic

Mislim da pored onog levatora Niksica nijedan od kandidata nema sanse. Kod nas se samo lopovlukom i prevarama moze do vlasti to je cinjenica pocev od Drzavnih institucija pa nanize. Ovo je drzava korupcije i mita i tako je to u svim sferama zivota. Samo jadni onaj obicni i posteni narod nadrljao da valja.

maak
Gost
maak

Zaduzi opcinu milionima kredita i sad bi da kidanise u Sarajevo eeehhhh necemo tako lafinasu

Oću Budem Precjednik Seljačkih Debelih Političara
Gost
Oću Budem Precjednik Seljačkih Debelih Političara

NEzavisni Kandidat … stari ublehaš i demagog ..Poznat Kao Lafinaš… da može Taj Petljanac bi se da kandidovao bude Direktor Svemira hahhahahaha ojjj Petlje i karine da hoće bit prvi u SDP-eu kad nije mogao bit “prvi” nekad ni u Ekonomskoj srednjoj školi u Lukavcu, nebil taj SDP dohako do daske više sa onim lijepim finansijskim gubitkom kakav imaju hahahhaha