Poruka za pripadnike PU Lukavac: “Počnite se baviti svojim poslom”

10 1.779

Sve je proteklo bez problema dok se nisu pojavili pripadnici PU Lukavac koji su ometali naš rad, čudeći se “dronu” kao da je svemirski brod u pitanju.

Veliki broj njih je izašao iz stanice, gledali su u dron a neki su baterijom obasjavali letjelicu i na taj način nam uništili prelijepe kadrove. “Šlag na tortu” bio je prilazak dva pripadnika PU Lukavac koji su zapisali jednog člana ekipe tražeći “dozvolu za snimanje”!? Dozvolu za snimanje javnog prostora na kojem nije naznačeno da se ne smije snimati. Nakon što smo ih upoznali da nije potrebna nikakva dozvola za snimanje ulice, klimnuo je glavom rekavši da zna…ali, ostali smo zapisani.

Nakon što smo objavili članak, javio nam se sugrađanin sa sličnim iskustvom:

12421651_10208295959979718_993970355_n

Prije par dana ja i prijatelj smo šetali gradom i odlučimo se zadržati par minuta u parku ispred opštine i napraviti par fotografija, zabilježiti detalj dolaska zime i slično. Međutim naš plan je prekinut prilaskom policijskog službenika sa pitanjem ‘Šta radite?’ Odgovorio sam zbunjeno, fotografišem okolinu, prirodu, prolaznike ništa bitno ništa komercijalno, onako za sebe. Odmah prilazi još jedan policajac sa pitanjem da li fotografišemo policijsku stanicu. Odgovorio sam da mi to nije palo napamet, upalio fotoaparat i počeo listat napravljene fotografije. Međutim, prišao je, sudeći prema izgledu policijski inspektor i nemaš ti tu šta, dokumente na sunce, ime oca, adresa stanovanja i stravno ružan prizor kad u 15 sati i 28 minuta u centru grada policija te zapisuje jer si šetao sa fotoaparatom. Izjavio je za naš portal čitatelj čije je ime poznato redakciji.

Ovo je bio odličan uvod u našu PP rubriku gdje ćemo objaviti par fotografija naših čitatelja. Da, nepropisno parkiranje je veliki problem u Lukavcu a koji ovi isti pripadnici PU Lukavac ne žele ili ne smiju da riješe.

Dozvoljava se parkiranje na pješačke prelaze i prilaze zgradama, blokiranje puteva, parkiranje na zelenim površinama, parkiranje u pogrešnoj traci… i niko ne bude zapisan. U ljetnim danima kada ulica Branilaca Bosne bude pretvorena u “korzo” ti isti pripadnici PU Lukavac ne žele zatvoriti i obilježiti ulicu, već čekaju neinformisanog vozača da prekrši pravilo i dovede veliki broj građana u opasnost samo kako bi naplatili kaznu ali ni tu nisu pravedni jer se pojedincima dozvoljava kretanje.

I da, u proteklih nekoliko mjeseci na opštini Lukavac je opljačkano više od 20 kuća a počinioci/lopovi prema našim informacijama još uvijek nisu uhapšeni…

Leave a Reply

10 komentara za članak "Poruka za pripadnike PU Lukavac: “Počnite se baviti svojim poslom”"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Gradjanin
Gost
Gradjanin

Bezobrazluk svoje vrste !

heh
Gost
heh

Prolaz kod Hollywood-a, mali Bingo, seljacine na prilazima zgradama koji glume frajere, komplet Branilaca Bosne, mala pjaca pa čak i u blizini PULukavac.. Gospoda policija se smije i priča sa pojedinim licima koji su nepropisno parkirani…

king
Gost
king

Ispred mileniuma,znaci parking za desetine vozila,ali nadje se neki babin,tatin sin,bilder koji je kupio auto kriminalomi jos mnogo frajera,pa se parkiraju na samom izlazu iz parkinga,na trotoaru ispred kafica,a ne smijes ga ni pogledati jer naravno utoka je za pasom,i sto je nejgore policajci sa njima piju kahve.Zato vas molim,kad dodju izbori opet da biramo nacelnika iz Devetaka

Student
Gost
Student

Lukavac je leglo kriminala, zahvaljujuci nasoj dragoj policiji.
Prvo pocevsi od toga da svaki policajac izgleda kao govesce sa stomacinom do koljena, divne li policije.
Drugo sto su sve napaceni slucajevi, pa se izivljavaju nad obicnim narodom. Nocu se kuce/stanovi odradjuju masovno, buse se gume od kola, droga se dila kao kajmak na pijaci. Sve pred ocima nase divne policije. Pogledatel se u ogledalu kad dodjete kuci dragi policajci, maltretirate obican narod a lopove pozdravljate kao narodne herode. Sram i stid da vas bude, vi ste krivi za ovoliki nered i kriminal u gradu. NIKO DRUGI SEM VAS!

Ja
Gost
Ja

Ova dva vozila na prvoj fotografiju su vozila ličnog obezbjeđenja našeg glavnog tuzioca Tužilaštva BiH, nije ovo prvi puta da se zateknu ovako parkirani, od koristenja rotacija kroz grad bez ikakvog razloga, prolazenje kroz crveno svjetlo i svasta nesto, cist “frajerlu”, sramota….

tito
Gost
tito

lukavac je mala sredina i policija vrlo dobro zna koga smije a koga nesmije zapisati ili zaustaviti ili nedaj boze da mu izrekne kaznu za nepropisno parkiranje ili neki drugi prekrsaj zna se vrlo dobro ko divlja po gradu okrece auto i pravi polukruzno gdje hoce i kad hoce parkira gdje hoce itd pa nije lukavac london pa da nevide ko sta radi nek samo prodju od malog binga prema novoj cesti ili od stare pijace preko puta pupine mesnice pa auta je na sve strane osim na mjestima gdje treba da budu vise se nemoze ni trotuarom setati kako treba ovo nema ni u libiji ovakak javasluk od strane prije svega ucesnika u saobracaju a onda i od takozvanih cuvara reda gledam ih neki dan dvojica policajaca mirno setaju gradom i gledaju ko telad oko sebe a nevide sta se desava u saobracaju

Lk
Gost
Lk

???????

Zgembo
Gost
Zgembo

…imam pun telefon ovakvih i sličnih fotosa ali ko me šiša za to,pas laje vjetar nosi…

Milenko Blagojevic
Gost
Milenko Blagojevic

Treba pozvati miliciju da uvede red u PU !

ppk
Gost
ppk

hvala nacelnice