Počelo proljetno čišćenje grada

1 1.018

Uposlenici JP “RAD” Lukavac tokom cijele godine kontinuirano brinu o čistoći grada. Iako je zimska sezona još uvijek u toku, počela je akcija proljetnog čišćenja grada.

Ovih dana aktivno se radi na uklanjanju posipnog materijala sa ulica i trotoara. U narednom periodu pojačat će intenzitet mnogih poslova koji su u njihovoj nadležnosti, s posebnim akcentom na sadnju cvijeća i uređenje zelenih površina.

Sa ciljem očuvanja i što boljeg uređenja zelenih površina molimo građane na savjesan odnose prema svojoj okolini, da smeće iz stanova bacaju u kontejnere, a ne u korpice pored trotara. Također, primjetno je odlaganje građevinskog materijala, krupnog otpada, parkiranje auta na zelene površine… pa još jednom upućujemo apel na zaštitu zelenih površina.Poručili su iz JP RAD Lukavac.

Leave a Reply

1 komentar za članak "Počelo proljetno čišćenje grada"

avatar
najnoviji najstariji popularni
željo
Gost
željo

Kad je nešto za pohvalu moramo to i učiniti…radnici komunalnog se trude da očiste grad ali moram reći i da malo i fušere prilikom čišćenja,može to bolje u svakom slučaju.Pogotovo se to odnosi na čičćenje odvoda u šahtove koji su začepljeni itd.U svakom slučaju pohvale jer bolje ikako nego nikako.