Počelo proljetno čišćenje grada

1 1.173

Uposlenici JP “RAD” Lukavac tokom cijele godine kontinuirano brinu o čistoći grada. Iako je zimska sezona još uvijek u toku, počela je akcija proljetnog čišćenja grada.

Ovih dana aktivno se radi na uklanjanju posipnog materijala sa ulica i trotoara. U narednom periodu pojačat će intenzitet mnogih poslova koji su u njihovoj nadležnosti, s posebnim akcentom na sadnju cvijeća i uređenje zelenih površina.

Sa ciljem očuvanja i što boljeg uređenja zelenih površina molimo građane na savjesan odnose prema svojoj okolini, da smeće iz stanova bacaju u kontejnere, a ne u korpice pored trotara. Također, primjetno je odlaganje građevinskog materijala, krupnog otpada, parkiranje auta na zelene površine… pa još jednom upućujemo apel na zaštitu zelenih površina.Poručili su iz JP RAD Lukavac.

1
Komentari

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
željo Recent comment authors
newest oldest most voted
željo
Guest
željo

Kad je nešto za pohvalu moramo to i učiniti…radnici komunalnog se trude da očiste grad ali moram reći i da malo i fušere prilikom čišćenja,može to bolje u svakom slučaju.Pogotovo se to odnosi na čičćenje odvoda u šahtove koji su začepljeni itd.U svakom slučaju pohvale jer bolje ikako nego nikako.