Ovako bi trebao izgledati plato ispred Doma kulture (FOTO)

9 3.827

U junu prošle godine na Facebook stranici načelnika Općine Lukavac, prikazano je idejno rješenje izgleda pješačke zone u Lukavcu.

Načelnik je tada najavio održavanje javnih rasprava i pozvao da uz večernje kafe pričamo o uređenju grada, umjesto tema koje nas razaraju i razdvajaju.

Nakon toga, pješačka zona je zaboravljena, ali su ove godine ipak započeli radovi na uređenju platoa ispred Doma kulture, uništenog prije svega godinama, ali i postavljanjem klizališta.

Skoro godinu dana poslije, radovi na platou ispred JU Centar za kulturu u punom su jeku, te građani u narednim danima mogu očekivati i konačan završetak ovog projekta. Na fotografiji je prikazano idejno rješenje koje je i najavljivao načelnik Edin Delić na svojoj Facebook stranici, a koje će krasiti centar grada te sigurni smo, ponovo biti okupljalište nekih novih generacija.

Kako je ranije poznato, radove koji se procjenjuju na 100.000KM u potpunosti finansira Fabrika cementa Lukavac.

Nema sumnje da će ovakvim rješenjem park Doma kulture poprimiti jedan sasvim drugačiji izgled što će sigurni smo povećati i funkcionalnost ovog prostora.

Čini se da i sam načelnik prati radove na ispunjenju jednog od obećanja, te sa nestrpljenjem očekuje njihov završetak i konačno otvaranje prvog dijela obećavane pješačke zone.

Svakako da ćemo na kraju fotografisati novi plato i uporediti da li izgleda kao na skicama, maketama, snovima…

Leave a Reply

9 komentara za članak "Ovako bi trebao izgledati plato ispred Doma kulture (FOTO)"

avatar
najnoviji najstariji popularni
13 septembar
Gost
13 septembar

Mora bundoglav pozurit sa ovim radovima da ovo sve bude gotovo do 4 maja kada opet kao i prosle godine planira na godisnjicu Titove smrti da stane pored onih bisti narodnih heroja iz II svjetskog rata i djure pucara i da drzi predavanje takodje palim borcima iz SDPa Lukavac poput Ede Muftica i onog Zejnila i ostalih komunjara samo sto ce ovaj put glavna tema da bude njegova kandidatura za predsjednika SDPa BiH i kako su ga drugovi iz Centrale SDPa BiH sa Niksicem na celu vec izjebali …

Rizah
Gost
Rizah

Trenutni radovi , koliko ja mogu da vidim nemaju veze sa ovim slikama,

maak
Gost
maak

Delicu lafinasu kukin igrac LUKAVAC NEMA PITKE VODE MANI SE LAFINE I STO CEMENTARA PRAVI PLATO ti lafinasu nemas veze sa ovim nego sto postave par ploca ispred doma kulture neka nas truju ubijaju a gdje je tvoja — KAD JA DODJEM NA VLAST LUKAVAC CE PRODISATI — koji si ti lafinas i populista fujjjjjjjjjjjjj

Puracic
Gost
Puracic

Bezveze, bolje da se te pare usmjere u Tuzlu da se Tuzla sredi jos bolje, lukavac ce uvijek i onako ostati velika rupa

maak
Gost
maak

Sta bi sa spomenikom u Puracicu bundoglavi se slika i nista od spomenika

Karlo
Gost
Karlo

Bosna i Hecegovina – Zemlja najavljenih projekata, idejnih rjesenja, maketa i postavljenih kamena temeljaca.

Sodakox
Gost
Sodakox

Šteta što se ne može napraviti krug oko doma zbog ojekata od nosate inspektorice. Sve srušiti. MaJmuni u parku kuće napravili

željo
Gost
željo

Samo nek se radi i gradi…bolje i to nego šuplje priče po sjednicama O.V.Lukavac

Nemoguce
Gost
Nemoguce

Vise je Delic napravio nego ovi od rata pa do njega… I nade se covjek neki da kaze kako Delic lafinu prosipa…