Osmić pročitao dokument koji Delića povezuje sa PDA, Delić demantovao

7 3.880

Na sjednici Općinskog vijeća koja se upravo održava u stanici PU Lukavac ponovo građani mogu biti svjedoci neslaganja između pojedinaca, kao i predstave poslije koje će građani biti žrtve.

U diskusiji načelnika Općine Lukavac, Edina Delića i direktora JP RAD, Nehrudina Osmića, Osmić je pokazao dokument iz kojeg je pročitao:

13.6.2018. godine, politička hunta na sastanku u 22:32 minute u centrali PDA kaže se: Edin Delić napominje kako je potrebno maknuti Nehrudina Osmića iz JKP RAD Lukavac, pa da onda PDA imenuje članove Nadzornog odbora i direktora. Sastanak je završen 01:15 sati, a Edin Delić je istakao da ne želi da se potpisuju zapisnik, budući da to smatra nepotrebnim i da on to neće potpisati.

Osmić je nakon toga upitao prisutne, da li ga je trebalo maknuti? Nakon čega je zaključio da je ovo kriminalni žargon i upitao da li ga treba baciti u kanal što se ne sviđa aktuelnom načelniku. Nakon čega je zaključio da je bolji stručnjak od Delića.

Poslije izlaganja Osmića, uslijedio je govor načelnika Delić :

U potpunosti demantujem navode iz nekakvog zapisnika kojeg spominjete, niti sam prisustvovao takvom sastanku, niti sam razgovarao, niti postoji takav zapisnik. Vi ste ovdje iznijeli notorne neistine i to je ono koliko se mogu spustiti, a dođe mi da Vam još nešto kažem. Ja vas pozivam da to javno objavite, pozovete svjedoke da to vide. Drugo, jesam li ja sjedio sa PDA, sa SDA i sa bilo kim, moje je da sjedim sa svima, sjedim i sjedit ću, izjavio je između ostaloga Delić.

Nedugo nakon toga, uslijedila je pauza nakon čega su vijećnici odbili prijedlog za osnivanje novog preduzeća na teret građana, Vodovod i kanalizacije d.o.o. Lukavac.

5 1 vote
Ocijeni članak
guest
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Istina

Seljačka prepucavanja se nastavljaju u nekada perspektivnom industrijskom gradu Lukavcu, a danas devastiranom selu koje su u ratu okupirali polupismeni seljoberi.

Endy

Svaka ti cast.
Komentar je za 100 a ne ta desetku.
Po gradu se i vide opanci,kaljace i blatnjave cizme rudare…

crni

Hoće li taj Nehro jednom ko čojk izaći u javnost i podjeliti megdan sa Deličem, ili će ovako ko baba Ikača preko portala voditi trač partije?

Dzeko

Intimno se druzili sa Elzinom Piric

Suljo

Deliću, kažeš da sjediš i da ćeš sjediti. Zašto sjediš po Banovićima u kasne sate, baš kada šef Kuko voli da sastanči? Kakve to veze ima sa građanima općine Lukavac?

Dzeko

Maknuti je zargon za skloniti sa pozicije direktora. Provozati u gepeku je vec nesto drugo😀

brko

Ovaj Delić već drugu godinu uporno gatlja po ovoj “kanalizaciji”, a za vodovod ga baš briga!

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x