Održana sjednica OO Međunarodnog sajma turizma i ekologije „List 2019“

7 849

U okviru priprema za održavanje 19. Međunarodnog sajma turizma i ekologije  „List“, u  Lukavcu je održana i druga sjednica Organizacionog Odbora Sajma. Razgovaralo se o dosadašnjim aktivnostima na organizaciji od 17. po redu sajamske manifestacije. 

Kako je prezentovao Aziz Čačković predsjednik OO Sajma, veoma je značajno da su  sredstva za finansiranje Sajma predviđena Budžetom Općine Lukavac ostala na istom nivou kao i prošle godine, što je ohrabrujuća informacija za organizatora. 

U direktnim kontaktima i razgovorima koje smo sa Markom Šantićem predsjednikom Privredne komore FBiH vodili u posljednjih nekoliko mjeseci, uspjeli smo dogovoriti učešće Privredne komore FBiH na Sajmu. Razgovarali smo sa predsjednikom Šantićem na sajmovima i konferencijama u Virovitici, Sarajevu, Mostaru o značaju sajamskih manifestacija, oduševljeni smo razumijevanjem i podrškom koju nam pruža predsjednik Šantić i veoma smo zadovoljni odlukom da se u jednom kvalitetnom i organizovam izdanju Privredna komora FBiH pojavi u Lukavcu. Još uvijek se radi na potvrdi učešća Fonda za okoliš, a čeka se odgovor Kineske ambasade o njihovom učešću na Sajmu“, izjavio je predsjednik Čačković.

Kako je istakao, formiranje Turističkog ureda Lukavac biće okončano do početka Sajma, a na Sajmu se može očekivati da bude upriličeno svečano otvorenje Ureda, što će obogatiti sajamske aktivnosti. S posebnim zadovoljstvom je predsjednik Čačković govorio o upriličenoj veoma značajnoj posjeti Turističkoj organizaciji Srbije. 

Uvažena Marija Labović direktorica TO Srbije je dala podršku našim aktivnostima i našim prijedlozima. Na obostrano zadovoljstvo smo dogovorili projekat zajedničkog nastupa Turističke zajednice TK sa TZ Zlatibor i Vrnjačka banja u narednom periodu. Također, da se na Beogradskom sajmu turizma u februaru na izložbenom prostoru TZTK potpiše  nacrt  okvirnog projekta „Posjetite BiH i Srbiju“, a da se na sajmu turizma i ekologije LIST 2019. prezentuje gotov proizvod, ponuda, turističkih destinacija TZTK i TZ Zlatibor za treća tržišta. Očekujemo vrlo brzo i konkretne dogovore oko direktnog učešća TO Srbije i direktorice Labović, na sajmu u Lukavcu“, rekao je Aziz Čačković predsjednik OO Sajma.

Na sastanku se još razgovaralo o konkretnim zaduženjima članova Organizacionog Odbora a vezano za aktivnosti uizradi promotivnog materijala i sajma i turističke ponude TK, aktuelirizana je tema organizovnja projekta „Turistički forum“ Lukavac čiji je nosilac Ministarstvo za turizam TK a što bi također bilo sastavni dio edukativnog programa Sajma. U narednom periodu će biti poduzete aktivnosti na pripremi sajamskih sadržaja, najave i promocije Sajma, promocije turizma i ekologije što su osnovne zadaće i ideje Sajma. Novina bi trebala biti i raspisivanje Javnog poziva za izradu filmskih ostvarenje iz oblasti turizma i ekologije, kako bi se promovisalo turističke potencijale Tuzlanskog kantona, kako bi se radilo na javnoj svijesti vezano za značaj ekologije. Značajan doprinos u organizovanju ove sajamske manifestacije, daju uz organizatora Lukavački sajam dd Lukavac i Općina Lukavac, Ministarstvo za trgovinu, turizama i saobraćaj TK, Turistička zajednica TK i Kantonalna privredna komora Tuzla. Sajam „List“ će po 17. put u Lukavcu biti održan od 9. do 11. maja 2019. godine

Leave a Reply

7 komentara za članak "Održana sjednica OO Međunarodnog sajma turizma i ekologije „List 2019“"

avatar
najnoviji najstariji popularni
suki
Gost
suki

Pa zar nije Čačković otišao iz Lukavca sa mjesta svjetnika (tu vijest je objavio Delić), valja sad treba prepustit LIST drugom penzioneru Suljiću il je obučio Minu da vodi LIST pošto je išla s njim u na sajam u Mostar i Gradačac.Ovo se zove predstava za glupe Lukavčane u režiji Lafinaša.Omladino,hajmo u planine jer tamo nema lafine, a poslije u Sloveniju jer ovdje nema posla za mlade obrazovane i neiskusne, ovdje su potrebni iskusni penzonisani kadrovi po mogućnosti bliža rodbina da bi mogli realizovati projekte Kim Jong Una.Tako je po Statutu,Zakonu i Ustavu koji poštuju ove novokomponovene komunjare.

Balašević
Gost
Balašević

Sajam ili ti Vašar će se organizovati po receptu Načelnika Delića koji treba da bude dosljedan.
Onako kako je je u oktobru uletio u organizaciju puračkog Vašera i uveo udruženja građana da krčme plijen, sada treba da organizaciju Lista podjeli sa sličnim udruženjima, a bog dao ima ih. A ako mu slučajno zafali udruženja iz Lukavca ovi iz NK Mladost Puračić će rado uskočiti- imaju oni dobro iskustvo sa parama – skupljaće ih sve List po List i na kraju sve SLISTITI.

Mufid
Gost
Mufid

Etoo, Tuzlak nam predsjednik i OO Sajma.
Jel to nema niko pismen u Lukavcu pa baš morao Delićev ljubimac?
Kako onaj tuzlanski glavozdan Delić okupira fotelju načelnika, sve nam polako ali sigurno preuzimaju Tuzlaci.

Crkvenko
Gost
Crkvenko

Koliko će se ove godine oprati para?? Makar 100.000… Ipak si se ti sad ispraksao Čačak….

nuhic
Gost
nuhic

Šta ćemo mi seljaci iz Lukavca ako ovaj šuft Čačković ode iz Lukavca sa ovim Lafinašem,da li će se održavati sajam.LIST.Zato je dobro da obuče Minu,Dinelu i Mirelu kako bi se nastavio kuntinuitet uz već poznatog sajamskog radnika Senu. Nadam se da će budući načelnik za savjetnika izabrati nekog madog i čestitog Lukavčanina, pa da se riješimo penzionera Joze i Suljića. Sanjam taj dan kad će Lukavac da PRODIŠE, ako još neko od mladih ostane u njemu.

nerko
Gost
nerko

Ja bih ovaj sajam LIST, nazvao SAJAM TURIZMA I GINEKOLOGIJE, obzirom da smo pali na ekologiji, jer je ekipa o predsjednika organizacionog odbora Čačkovića kompetentnija za ginekologiju nego za ekologiju, ja bi predložio da se to promijeni od ove godine. Svakako imat ćemo napredak ove godine u organizaciji jer ćemo sajam snimati DRONOM koji je Lafinaš kupio za širenje populizma u Lukavcu i prodavanje magle ovim seljacima.

Zeleni
Gost
Zeleni

Zeleni su se pravo uspanicili, izgleda da im ovi ljudi puno smetaju. A sta ces ko vredi taj i smeta. Nacelnik vaki..naki ali vas je pomeo na referendumu. Ne mozete sebi doc jer se promjene desavaju, nema vas na mapi Hahahahahahaha