Održana protestna šetnja građana protiv zagađenosti

9 1.981

Protestna šetnja kojom se želi ukazati na problem zagađenosti u Lukavcu održana je danas sa početkom u 16 sati.

Na čelu kolone, nalazili su se građani sa transparentima i signalnim prislucima, dok su na začelju bili predstavnici Foruma za zaštitu okoliša opštine Lukavac.

U šetnji je učestvovalo stotinjak građana, a primjetno je jako malo građana mlađe populacije.

Forum će zbog prekomjerne zagađenosti održavati protestnu šetnju svakom prvog ponedjeljka u mjesecu. Mi želimo da se smanji postojeće zagađenje i zaustavi dalje zagađenje. Izjavio je Adem Mahovkić, vjećnik u OV Lukavac i potpredsjednik Foruma za zaštitu i pohvalio rad načelnika Edina Delića:

Svakako velika podrška načelnika, a ovaj problem trebaju riješiti direktori i vlasnici firmi, Ministarstva kao i Federalna inspekcija.

Naredna šetnja će biti održana u ponedjeljak, 4. Marta.

Leave a Reply

9 komentara za članak "Održana protestna šetnja građana protiv zagađenosti"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Karlo
Gost
Karlo

Kod nas samo neke protestne setnje. Da mozemo uveli bi proteste preko Skype i protestno lajkanje statusa.

A mladi su vam jutros ustali u prvu smjenu u Frankfurtu, Offenbachu, Minhenu i sl. Izvinjavamo se sto nismo mogli doci, Nijemci mnogo seruckaju ujutro, valja to oprat. Aj pozdrav.

bubo
Gost
bubo

Belmir zv.Rampa šeta jer je dobio posao u općini Lukavac, a treba da šeta i dr.Dajana jer joj je Delić primio sestru u općinu, kao i savjetnici Suljić S. i Jozo T. a mi ostali mladi i školovani Lukavčani ne želimo da nas ova Tuzlanska *** (Delić i Čačović) više šetaju, mi ćemo sami otići iz ovog grada ako njih ne otjeramo.

maak
Gost
maak

Zasto ademe beca koristis udruzenje gradjana za licnu promociju i delicevu . Naroda interesuje cist zrak , ciste vode a ne tvoje uvlacenje u guzicu delicu . Idi u OV uzimaj pausal i pusti ljude koji vole cistu prirodu da rade

bubo
Gost
bubo

Ovo se zove, udruženje SDP-metuzalema i uvlakača Tuzlaku Edinu Deliću, a što svakako dobro plaćaju grđani iz Budžeta općine Lukavac.Kako Vas nije stid ove omladine Lukavačke da od sebe pravite budale za račune Ede.

Pink
Gost
Pink

Pitam se da li gradjani imaju svijest o aerozagadjenju u Lukavcu..Air Visual je aplikacija koju mogu svi da instaliraju na svoj telefon i tako prate iz sata u sat zagadzenje naseg grada.Pokusajte ,mozda se osvijestite pa sledeci put izadje nas malo vise u protestnu setnju.Kada su izbori u pitanju svi ste na ulicama ,ali kad se radi o najozbiljnijim stvarima slabo vas je ..Pogledajte statistiku koliko je u proslog godini umrlo ljudi od raka na Tk .Trenutno smo vodeci po smrtnosti od malignih bolesti ..

Crkvenko
Gost
Crkvenko

Da Lukavac prodiše
Ademe, udahni pa što dublje u edino debelo crijevo zaroni.
Zar te nije sramota delicu da se pojavljujes na ovim skupovima..

maak
Gost
maak

Tako je dosta naroda nece doci radi adema bece

Lukavac 1
Gost
Lukavac 1

Molim Vas da prilagodite i nama koji radim da možemo doc, pomjerite na 5 sati, zasto u 4.

Caze
Gost
Caze

Cijela BiH je zagadjena..svi hoce auto, kotlovnice..ali problem je sto vidite samo fabrike a ne sebe. Sarajevo zagadjeno, a fabrika nema. Tuzla zagadjena a ugasili HAK1, 2, Polihem, Guming, Livnicu, TTU…